Haberler

Suriye Uçağı Sınır Şehri Carablus'u Bombaladı

Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin sınır komşusu olan ve Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde bulunan Carablus'taki yerleşim merkezlerini ilk kez bombaladı.

Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin sınır komşusu olan ve Özgür Suriye Ordusu'nun denetiminde bulunan Carablus'taki yerleşim merkezlerini ilk kez bombaladı.

Alınan bilgilere göre, Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağı, Gaziantep'in Karkamış ilçesinin sınır komşusu olan ve Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki Halep'e bağlı Carablus'taki yerleşim merkezlerini ilk kez bombaladı. Saldırıda, bir okul ile fırının isabet aldığı ve yaralananlar olduğu öğrenildi.

Bu arada, yaralılardan hayati tehlikesi bulunan 1 kişi, yakınlarınca Karkamış sınırına getirilirken, burada ambulansa alınan ve Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı, tedavi altına alındı. Ayrıca, ikinci bir saldırı düşüncesi içerisine giren Suriyelilerin, yapılan hava saldırısının ardından kaçarak Türkiye'ye sığındıkları ve Karkamış ilçesine geldikleri öğrenildi.

Karkamış Sınır Kapısı'nda, Karkamış ilçesindeki kamplarda yer olmadığı için Türkiye'ye alınmayarak sınırda bekletilen Suriyelilere, Kızılay tarafından yemek dağıtılırken, Karkamışlı vatandaşlar da telin diğer tarafına ekmek verdi.

Güvenliğin üst düzeye çıkarıldığı sınırda, askerler geniş güvenlik önlemi aldı. Suriye uçaklarının sınırdaki ilçeleri bombalamasının ardından, Türk jetlerinin de sınırda devriye uçuşu yaptığı belirlendi.

Suriye'den kaçarak gelen bir vatandaş ise, atılan ikinci bombanın patlamadığını belirterek, Türk savaş uçaklarının sınıra gelmesiyle Suriye uçaklarının uzaklaştığını söyledi.

Sınırın öbür tarafında bekleyen ailelerin çocukları da, hiçbir şeyden habersiz oyun oynayarak vakit geçiriyor. Sınırın diğer tarafından bekleyen Suriyelilerin herhangi bir saldırıya maruz kalmamaları için, silahlı muhalifler tarafından korunduğu görüldü.

Öte yandan, bombalama sonrasında Karkamış ilçe esnafı da hayati endişeyle kepenklerini kapatıp iş yerlerini terk etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nizip Devlet Hastanesi Gaziantep Karkamış Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title