Haberler

Suriye Sınırında Sessizlik Hakim

Suriye'nin Türkiye sınırında yaklaşık bir haftadır aralıksız şekilde çatışmaların yaşandığı sınır köylerinde bugün sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Suriye'nin Türkiye sınırında yaklaşık bir haftadır aralıksız şekilde çatışmaların yaşandığı sınır köylerinde bugün sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa beldesinin hemen karşısında bulunan Suriye'nin sınır kasabaları Azmarin, Salkin ve Darkuş kasabalarında Esad'a bağlı Suriye Ordu birlikleri ile muhalifler arasında yaklaşık bir haftadır kesintisiz bir şekilde devam eden çatışmalar durdu. Yaşanan çatışmalardan kaçan ve Asi Nehri'ni aşarak Türkiye'ye geçen Suriyeliler, bölgede şiddetini arttıran yağmur nedeniyle çatışmaların durduğunu, yaşanan çatışmalar dolayısıyla köylerini terk eden çok sayıda Suriyeli'nin Asi Nehri'nin Suriye tarafında Türkiye'ye geçmeyi beklediğini söylediler. Ellerinde valizleri, ayakları çamura batmış şekilde Türkiye'ye kaçan Suriyeliler, Hacıpaşa beldesinde yaşayan akrabalarının yanına yerleşeceklerini belirttiler. Beşar Esad'a bağlı Suriye askerlerinin günlerdir köylerini top atışına tuttuğunu belirten Suriyeliler, köylerinde elektrik, su ve gıda kalmadığını, iki gündür aç susuz kaldıklarını ifade ederek, olaylardan kaçan yüzlerce Suriyeli'nin de Asi Nehri kenarında beklediğini söylediler. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacıpaşa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title