Haberler

Suriye'deki Olaylar

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında devam eden çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da bugün de okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn mıntıkasında devam eden çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da bugün de okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rasulayn'da dün sabaha karşı meydana gelen olaylar üzerine okulların 2 gün tatil edildiğini ifade etti.

Bölgede yaşanan durumun ister istemez çocukları da tedirgin edeceğine işaret eden Dalmaz, şunları kaydetti:

"Okullar 2 gün tatil edildi. Emniyet olması açısından bunu özelikle düşündük. Tabi bu arada Kaymakamlığımızın baştan ilan ettiği ve 'sokağa çıkmasın çocuklarımız' dendiği halde maalesef 10 yaşındaki çocuğumuz sokakta oynarken bu tür serseri kurşuna hedef olabiliyor. Bundan sonra mümkün mertebe açık alanlarda durmamaları gerekiyor, zaten okuların tatil edilmesinin sebebi de odur. İnşallah en kısa zamanda normale döner, eğitim de normale döner."

Bu arada Rasulayn'ın kontrolünü ele geçirmek amacıyla ordu birlikleriyle, Özgür Suriye Ordusu mensupları arasındaki çatışma yer yer devam ettiği öğrenildi.

Gece boyunca aralıklarla devam eden silah ve top sesleri, Ceylanpınar'dan da duyuldu.

Öte yandan Türkiye'ye sığınmak isteyen kimi Suriyelilerin sınırdan geçişleri de devam ediyor.

Muhabir: Sait Aydın - Yasin Dikme / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Dalmaz Ceylanpınar Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title