Haberler

Suriye'de İç Savaş

Silahlı muhaliflerin başkent Şam'ın Malule beldesindeki tarihi Mar Takla Manastırı'na saldırdığı bildirildi

Suriye'de silahlı grupların başkent Şam'ın Malule beldesinde yer alan tarihi Mar Takla Manastırı'na saldırdığı bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye ordusunun başkent Şam'ın Deyr Atiye ile Karra beldesinde silahlı gruplara saldırarak büyük zayiat verdiğini ve "teröristlerin" de Hristiyanların yoğunlukta yaşadığı Şam'ın Malule beldesindeki tarihi Mar Takla Manastırı'na saldırdığını belirtti.

Haberde, "teröristlerin" manastır başkanı PLajya Seyyaf ile manastırın yetimhanesinde çalışan birkaç rahibeyi kaçırdıkları ifade edildi.

Kaçırma ve saldırı iddiasına ilişkin SANA'ya açıklamada bulunun Sosyal İşler Bakanı Kinda el-Şammat, "teröristlerin Mar Takla Manastırı'na saldırıp ablukaya almalarından derin endişe duyduğunu" söyledi.

Şammat, silahlı grupların 5 rahibeyi kaçırdıklarını da sözlerine ekledi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birlikler, eylül ayı başlarında Hristiyanların yoğun yaşadığı Şam'ın Malule beldesine girmiş, fazla kalamadan ve kimseye zarar vermeden beldeyi terk etmişti.

Şam-Humus karayolunda yer almasından dolayı stratejik öneme sahip bulunması ve Hristiyanların yoğunlukta yaşadığı bir belde olması nedeniyle Malule'nin sürekli dünya kamuoyunun gündemine getirildiği ifade ediliyor.

Daha öncede beldenin kontrolünü ele geçiren silahlı muhaliflerin, hiçbir mabede ve hiç kimseye zarar vermeden beldeden çıktığı belirtiliyor. - Şam

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title