Haberler

Suriye'de Bombalı Saldırı: 8 Ölü, 30 Yaralı

Güncelleme:

Suriye'de rejime bağlı güçlerin Halep'in Bab beldesini hedef alan saldırılarında 8 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Suriye'de rejime bağlı güçlerin Halep'in Bab beldesine düzenlediği saldırılarda 3'ü çocuk 8 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, rejime ait savaş uçaklarının, Bab beldesinde halkın cuma namazından çıktığı sırada bölgeye 4 "varil bombası" ile saldırı düzenlediği, belde çevresinde yine rejime bağlı güçlerin de roketlerle ateş açtığı belirtildi. Saldırılarda 3'ü çocuk 8 kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı belirtildi. Beldeye düşen varil bombası ile roketlerin onlarca evde hasara yol açtığı, savaş uçaklarının beldeye 4 sorti gerçekleştirdiği kaydedildi.

Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birliklerin Halep kırsalındaki Nakirin beldesinde bir tankı imha ettiği ve bölgede rejime bağlı güçlerle silahı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına işaret edilen açıklamada, Halep'in Neyrab askeri üssü ile 80. Tugay çevresinde de taraflar arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Başkent Şam'ın banliyöleri ile çevre beldelerinde çatışmalar

SRGC, başkent Şam'ın Kalamun bölgesinde yer alan Nebek beldesi ile Şam-Humus karayolu üzerinde ÖSO birlikleri ile rejime bağlı güçler arasında çatışmalar çıktığını belirterek, ÖSO birliklerinin Şam'ın Deyr Selman beldesinde bir askeri konvoya düzenlediği saldırıda aralarında bir tankın da bulunduğu çok sayıda aracın imha edildiğini, onlarca askerin de etkisiz hale getirildiğini aktardı.

ÖSO güçlerinin, Nebek ve Deyr Atiye bölgelerinde askeri konvoyları hedef aldığı, ayrıca kentin Dareyya, Duma, Babila, Haresta, Berze, Kabun ve Kadem banliyölerinde de taraflar arasında çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Orduya ait savaş uçaklarının Humus'un İzzeddin beldesi ile İdlib'in Maarratu'l Numan ilçesine bağlı Rasim Berces köyüne "varil bombalarıyla" saldırdığı ifade edilen açıklamada ayrıca, cuma namazından sonra birçok kentte muhaliflerin denetiminde olan bölgelerde rejim karşıtı gösteriler düzenlendiği bildirildi. - Şam

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title