Haberler

Suriye'de İç Savaş

Şam'ın Nebek beldesindeki askeri güvenlik binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi

Suriye'nin başkenti Şam'ın Nebek beldesinde askeri güvenlik binasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölen ve yaralanlar olduğu bildirildi.

Muhalif Şam Kalamun haber merkezinin yaptığı açıklamada, silahlı muhaliflerin Şam'ın Kalamun bölgesinde yer alan Nebek beldesindeki askeri güvenlik binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği, olayda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Muhaliflerin kentin girişinde yer alan Celan kontrol noktasına da bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlediği, şiddetli patlamaların meydana geldiği bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiği aktarıldı. Patlamanın ardından beldede silahlı muhaliflerle rejime bağlı güçler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejime bağlı güçler arasındaki şiddetli çatışmalar nedeniyle Şam-Humus karayolunda trafik akışının durduğu kaydedilen açıklamada, rejim güçlerinin Nebek ve Deyr Atiye beldelerine tank, havan topu ile roketlerle saldırılar düzenlediği, söz konusu beldelerde çok sayıda yerleşim yerinde hasar meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan Şam yönetimine yakınlığıyla bilenen Dampress internet sitesinde yer alan haberde, Nebek'teki askeri güvenlik binasına bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiği doğrulanırken ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermedi. - Şam

Kaynak: AA / Güncel

Kalamun Suriye Şam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title