Haberler

Fırat Kalkanı bölgesine balistik füze saldırısı: 4 kişi yaralandı

Güncelleme:

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktaya balistik füze saldırısı düzenlendi. Halep'de Esed rejimi kontrolündeki Kuveyris Havaalanı'ndan yapılan saldırıda, 4 kişi yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, "Fırat Kalkanı bölgesine yönelik gerçekleşen ve sivilleri hedef alan atışların başlamasını müteakip atışların durdurulması için Rusya tarafına bildirimde bulunuldu, belirlenen hedefler ateş altına alındı" açıklamasında bulundu.

Türkiye sınırındaki Cerablus ilçesinin Hamran bölgesi ile Bab ilçesinin kuzeydoğusundaki Terhin bölgesi, akşam saatlerinde balistik füzelerle hedef alındı. Saldırıların olduğu bölgelerde, ilkel yöntemlerle işletilen petrol rafine tesisleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

SALDIRIDA 4 KİŞİ YARALANDI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, balistik füze saldırısı, Halep'de Esed rejimi kontrolündeki Kuveyris Havaalanı'ndan yapıldı. Saldırıda ölen olmazken, 4 kişi yaralandı. Çevrede ise büyük maddi hasar meydana geldi.

Fırat Kalkanı bölgesine balistik füze saldırısı: 4 kişi yaralandı

MSB'DEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı, Twitter üzerinden açıklama yaptı. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Suriye'de Rejim kontrolünde bulunan Halep'teki Kuveyris Havaalanı'dan ateşlenen ÇNRA ve balistik füzeler, kuzeydeki Cerablus ve El Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef almıştır. Sivil yaralılar bulunmaktadır. Fırat Kalkanı bölgesine yönelik gerçekleşen ve sivilleri hedef alan atışların başlamasını müteakip atışların durdurulması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler ateş altına alınmıştır. 3. Bölgedeki birliklerimiz ikaz edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Fırat Kalkanı bölgesine balistik füze saldırısı: 4 kişi yaralandı

5 MART'TAKİ SALDIRIDA 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Öte yandan Terhin ve Hamran bölgeleri, 5 Mart'ta da balistik füze saldırısına maruz kalmış, saldırıda 4 sivil ölmüş, 28 sivil de yaralanmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Bab ve Cerablus ilçeleri, terörden arındırılan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alıyor.

Fırat Kalkanı bölgesine balistik füze saldırısı: 4 kişi yaralandı

Fırat Kalkanı bölgesine balistik füze saldırısı: 4 kişi yaralandı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cerablus Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti?
500

Yorumlar (5)

turan:

Kesinlikle esed tek başına değil Ruslar ateşle oynuyor...

4
4
yanıtYanıtla
EMEVİ:

Bu dış politika ile Bizede bu saatten sonra sadece izlemek kaldı.

1
2
yanıtYanıtla
.:

Sen önce "de" bağlacının yazılışını öğren de ondan sonra dış politika ile ilgili yorum yap.

yanıt1
yanıt3
Zafer:

Buradaki petrol geliri kime gidiyor PYD nin petrolü büyük ihtimalle bizde kuru yerler var. Petrol ABD nin kontrolünde.

0
0
yanıtYanıtla
Umut27:

Bizim ne işimiz var orda.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title