Haberler

Suriye Baraj Kapaklarını Açtı, Asi Nehri Taştı

Hatay'da son bir haftadır devam eden yağışlar dolayısıyla çiftçiler zor günler geçiriyor.

Hatay'da son bir haftadır devam eden yağışlar dolayısıyla çiftçiler zor günler geçiriyor. Suriye'nin de Zeyzum Barajı Baraj kapaklarını aşmasıyla Hatay'da on binlerce dönümlük tarım arazileri sular altında kaldı.

Suriye'nin kısmi olarak açtığı baraj kapakları dolayısıyla, Hatay'ın Asi Nehri etrafında veya yakınlarında bulunan Hacıpaşa, Bohşin, Demirköprü, Apaydın, Alaattin, Saçaklı, Suvatlı ve daha birçok köyde tarım arazileri ile Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azmerin, Bidye ve Salkin köyleri de sular altında kaldı. Köylülerin tek korkusu ise, Suriye'nin baraj kapaklarını tam olarak açması. Köylüler, baraj kapaklarının tam açılması halinde köylerdeki tarım arazilerinin yanı sıra köylerin de sular altına kalacağı

korkusu yaşıyor.

Suriye'nin bu hamlesi, Suriye'deki olaylardan kaçarak Asi Nehri'nin hemen yanında kurulu olan Boynuyoğun Çadır kentinde kalan Suriyelileri de endişelendirdi. Çadır kentte kalan Suriyeliler, Zeyzum barajının kapaklarının tam kapasite ile açılması halinde çadır kentin sular altında kalacağını belirtiyor ve buradaki kampın bir an önce tahliye edilmesi gerektiği konusunda yetkilileri uyarıyorlar.

Bu arada, Asi Nehri üzerindeki Dostluk Barajı çalışmaları da sular altında kaldı.

Hatay'da son bir haftadır devam eden sağanak yağışlar sebebiyle metrekareye 55 kilogram yağış düştüğü bildirildi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hacıpaşa Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title