Haberler

Sur'da Hayat Normale Dönmeye Başlıyor! 6 Sokakta Yasak Kalktı

Güncelleme:

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların tamamlandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 mahalledeki 6 sokakta, sokağa çıkma yasağı uygulaması sona erdi.

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların tamamlandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı. 2 mahalledeki 6 sokakta, sokağa çıkma yasağı uygulaması sona erdi.

KAYMAKAMLIK AÇIKLADI! 6 SOKAKTA YASAK KALKTI

Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş ve Gazi caddelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları sırasında sivil vatandaşların can ve mal güvenliğinin teminat altına alınması amacıyla 11 Aralık 2015 Cuma günü 16.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Güvenliğin tekrardan sağlandığı Savaş Mahallesi'nin Buzcular, Buzcular 1, Eski Yoğurt Pazarı ve Çiftehan ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Bıyıklı Mehmet Paşa sokağının Arman sokağa kadar kısmı ve Orta Karataş sokağında kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, geri kalan mahallelerde uygulamanın arama tarama faaliyetlerinin sürmesi dolayısıyla bir müddet daha devam edeceği bildirildi.

Kaymakamlık, 13 Mart'ta 6 mahalle ile bir cadde de uygulanan yasağın, Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'nin 4 sokağında sona ermesini kararlaştırmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Yılmaz Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

NORMAL Mi?:

NORMAL HAYAT BU MU?: İNSANLARIN EVİ BARKI YERLE BİR OLDU. .

5
50
yanıtYanıtla
Hurkan:

Vaybe normali buysa à normali nasıldır

5
0
yanıtYanıtla
recep:

bu fotograflamı normale dönmuş

2
1
yanıtYanıtla
Hurkan:

Yani yeni fotoğraflar cokmu iyidir dersin

yanıt1
yanıt0
Ali:

Öyle bişe demedim hurkan ama inşallah iyi olur olacak .

yanıt0
yanıt0
YAŞAMAK:

Çok dikkatimi çekti yapılar evlerin büyük bölümü çok eski hatta tariihi evler var yeni şehirleşme planı yapılmalı ve evler binalar sağlam inşaa edilmeli Allah korusun deprem kuşağında yaşıyoruz. tarihsel önemi olan surlarında restore edilerek tekrar turizme açılması lazım yazık onca esnaf ailesini geçindiren insanlar mağdur haldeler neydi ne hale gelmiş demekden kendini alamıyor insan daha önce kent belgeselini izlemiştim oralarıda seyretmiştim. .

2
0
yanıtYanıtla
ZamkMobil-ANDROID:

Sur da sokak mı kaldi ki normale dunsun.yalan haber yapmayin.

2
0
yanıtYanıtla
HERA:

Buram buram normal yaşam ve huzur kokan bir resim. Emeği geçen herkese teşekkürler.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title