Haberler

Sur Esnafı Yaralarını Sarmaya Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı caddeden görüntüler Vatandaşların sokakları temizlemesi -Temizlik yapan küçük çocuk İşyerlerinde temizlik yapan esnaflarla röportaj Sur esnafı yaralarını sarmaya başladı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'nin dört sokağındaki sokağa çıkma yasağının sona erdiğini öğrenen esnaf, iş yerini açmanın sevincini yaşıyor Gazi Caddesi esnafından İlhan: "Sokağın açıldığını duyunca kahvaltı yapmadan evden sevinçle koştum. İş yerime geldim. Şu anda temizlik yapıyorum.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı caddeden görüntüler

Vatandaşların sokakları temizlemesi

-Temizlik yapan küçük çocuk

İşyerlerinde temizlik yapan esnaflarla röportaj Sur esnafı yaralarını sarmaya başladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'nin dört sokağındaki sokağa çıkma yasağının sona erdiğini öğrenen esnaf, iş yerini açmanın sevincini yaşıyor

Gazi Caddesi esnafından İlhan:

"Sokağın açıldığını duyunca kahvaltı yapmadan evden sevinçle koştum. İş yerime geldim. Şu anda temizlik yapıyorum. Bu da çok hoşuma gidiyor"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'nin dört sokağındaki sokağa çıkma yasağının sona erdiğini öğrenen esnaf, iş yerini açmanın sevincini yaşıyor.

Kamu düzeninin sağlanması, PKK'lı teröristlerin kurdukları barikatların kaldırılması, kazdıkları çukurların kapatılması ve bombalı düzeneklerin imhası amacıyla düzenlenen operasyonda vatandaşların can ve mal güvenliğini teminat altına almak için Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağı, 08.00 itibarıyla bazı yerlerde sona erdi.

Sur Kaymakamlığının kamu düzeni ve güvenliği sağlanan Gazi Caddesi ve Cevatpaşa Mahallesi'nin tamamı ile Dabanoğlu Mahallesi'ndeki Marangoz, Miras, Süleyman Nazif ve Varol sokaklar için sokağa çıkma yasağını kaldırmasının ardından ilçeye gelen Gazi Caddesi esnafı, temizliğin ardından iş yerlerini açtı.

Evini merak eden bazı vatandaşlar da ilçeye gelirken, vatandaşların bir kısmının ise evlerinden eşyalarını taşıdığı görüldü. Evlerine uzun bir aradan sonra geri dönenlerden bazıları da komşularıyla domino oynayarak hasret giderdi.

Gazi Caddesi'nin bir bölümündeki güvenlik noktalarının kaldırılmasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri de caddede temizlik yaptı. Bölgede görevli TOMA'lar da toz kalmasını engellemek için caddeyi ıslattı.

"Evden sevinçle koştum"

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyar duymaz çalıştığı eczaneye gelen Aslan İlhan, aylar öncesinde iş yerlerini ara sıra açabildiklerini fakat 104 gündür hiç iş başı yapamadıklarını söyledi.

Her gün Ulu Cami önüne gelerek umutla beklediklerini ifade eden İlhan, "Ben işçiyim, burası kapanınca iş de bulamadım. Kiracıyım, bu süreçte maddi sıkıntı çektim. Psikolojimiz bozuldu. Sokağın açıldığını duyunca kahvaltı yapmadan evden sevinçle koştum. İş yerime geldim. Şu anda temizlik yapıyorum. Bu da çok hoşuma gidiyor. İnşallah bu olaylar bir daha yaşanmaz" dedi.

İlhan, olaylardan çok üzüntü duyduklarını, ilçenin tekrar eski günlerine kavuşacağına inandıklarını kaydetti.

Çözüm sürecinde ciddi yoğunluk yaşadıklarını, günde 700 lira satış yaptıklarını belirten İlhan, "İşler gayet rayındaydı. Hiçbir problem yoktu. Silahla, şiddetle değil, sorunun masada çözülmesini istiyorum. Çözüm sürecinin tekrar dahi iyi bir şekilde gelmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Gazi Caddesi esnafı Hüseyin Akdağ da yüz günden fazladır iş yerini açamadığını, bugüne kadar boşta kaldığını söyledi.

İş yerini açacağı günün gelmesini sabırla beklediğini dile getiren Akdağ, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını büyük bir sevinçle karşıladığını anlattı.

Akdağ, erken saatlerde ilçeye gelerek yaptığı temizliğin ardından iş yerini açtığını aktararak, "Hepimiz insanız, kardeşiz, Müslümanız. Huzur olsun, insanlar gelsin" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Akdağ Cemal Yılmaz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title