Haberler

Şüpheli Ölümün Ardından Çubuklu Köyünde Tedirginlik Sürüyor

Van'ın Çaldıran İlçesinde Henüz Tespit Edilemeyen Bir Sebepten Dolayı Rahatsızlanan ve Hastaneye Kaldırılırken Yolda Hayatını Kaybeden 8 Yaşındaki Heybetullah Koçeroğlu'nun Köyünde Tedirginlik Devam Ediyor.

Van'ın Çaldıran ilçesinde henüz tespit edilemeyen bir sebepten dolayı rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybeden 8 yaşındaki Heybetullah Koçeroğlu'nun köyünde tedirginlik devam ediyor.

Olayın ardından Van Sağlık Müdürlüğü tarafından bir çocuk uzmanı, bir pratisyen hekim ve iki yardımcı sağlık personelinden oluşan ekip, Çubuklu köyünde sağlık taraması çalışmalarını başlattı. Ekipler, Çubuklu Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenciler ile köyde bulunan bütün vatandaşları sağlık taramasından geçirdi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de bakkalları kontrol ederek tarihi geçmiş gıdaları topladı. Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ayrıca su ve hayvanlardan bulaşan hastalıklar yönünden araştırma yaptıkları

belirtildi.

Köylüler ise olayları tedirgin bir şekilde takip ediyor. Vatandaşlar, hayatını kaybeden Heybetullah Koçeroğlu'nun ailesine taziye dileklerinde bulunurken, hastalığın diğer çocuklara bulaşıp bulaşmayacağı konusunda korku taşıyor. Köylüler yaptıkları açıklamalarda, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan 72 kişi haricinde 30 kişinin daha şikayetlerinin olduğunu söyledi. 200 haneli köyde yaşayan vatandaşlar, bir an önce rahatsızlığın sebebinin açıklanmasını istiyor.

(SA-MET-OM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title