Haberler

Sultangazi'deki Cinayetin Ardından 116 Mülteciye Sınır Dışı Kararı

Güncelleme:

Sultangazi'de yabancı uyruklu kişiler ile mahalleli arasında yaşanan ölümlü kavganın ardından tansiyon yine yükseldi. İlçede oturan 300'ün üzerinde yabancı uyruklu tahliye edildi, 116'sı sınır dışı edilecek.

Sultangazi'de yabancı uyruklu kişiler ile bazı mahalle sakinleri arasında çıkan kavgada bıçaklanan Ramazan Şahin'in öldürülmesini protesto için toplanan gruba, polis müdahale ederken, ilçedeki 300'ün üzerinde Suriyeli ve Afgan gözaltına alındı.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Cinayeti protesto etmek için Şahin'in evinin önünde toplanan bir grup, sloganlar atmaya başladı. Olay yerinde bulunan polis ekipleri, grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, çivik kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Gruptakiler, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağılırken, polis ekiplerinin ilçedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

300 MÜLTECİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, olayın ardından ilçede bulunan 300'den fazla Suriyeli ve Afgan 300'den fazla kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi. Toplanma merkezlerine götürülen bu kişilerin, il dışındaki mülteci kamplarına götürüleceği belirtildi.

116'SI SINIR DIŞI EDİLECEK

Sultangazi'de yabancı uyruklu kişiler ile bazı mahalle sakinleri arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin'i bıçakladığı iddia edilen yabancı uyruklu bir kişinin yakalandığı, gözaltına alınan yabancı uyruklu 116 kişinin de sınır dışı edileceği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 14 Mayıs günü saat 22.20 sıralarında Sultangazi İlçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada Ramazan Şahin'in (24) kesici aletle öldürülmesi olayıyla ilgili polis ekiplerince çok yönlü çalışma yapıldığı bildirildi.

14 GÖÇMEN YARALANDI

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince olayın şüphelisi olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu bir şahsın gözaltına alındığının aktarıldığı açıklamada, "Olayın akabinde bahse konu mahallede yaşayan vatandaşlar ile göçmenler arasında meydana gelen arbede esnasında 14 yabancı uyruklu şahıs yaralanmış, 116 yabancı uyruklu şahıs sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınmıştır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, olay yerinde yapılan incelemelerde suç aleti olduğu düşünülen 1 ekmek bıçağı ve 1 kurusıkı mermi kovanı elde edildiği, konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Şahin Sultangazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title