Haberler

Soylu'dan, Yazıcıoğlu kazasıyla ilgili dikkat çeken açıklama: Biz de o helikopterle gidecektik

Güncelleme:

Bakan Soylu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne yol açan helikopter kazasında enkaza 48 saat sonra ulaşılmasıyla ilgili "Burada bir kasıt varsa şu anda mahkemede ve bir sonuca ulaşacak" dedi. Soylu ayrıca aynı helikopteri kendisinin de kiraladığını söyleyerek "Oraya gidecekti ve sonra bize gelecekti. Biz de o helikopterle gidecektik" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nda konuştu. Komisyon üyesi CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, operatörlere kazanın ilk iletimi, ilk yer tespiti çalışmalarının saat kaçta yapıldığını sorarak, mahkemenin tutanaklarında bu bilgilerin yer alıp almadığına ilişkin tüm personelin ifadelerine başvurulup vurulmadığını sordu.

"İHMALLER KARŞISINDA GEREKLİ CEZALARI MAHKEME VERDİ"

Bakan Soylu, şu anda Türkiye'nin ortaya koyduğu ve içinde bulunduğu teknolojik donanımla o günün şartlarında içinde bulunduğu teknolojik donanımın aynı olmadığını belirterek, "Burada bir kasıt varsa şu anda mahkemede, yani ulaşamamak bir kanıtsa bunu mahkeme kendisi yargılıyor ve bir sonuca ulaşacak. İhmaller karşısındaki gerekli cezaları da mahkeme verdi. Ben mahkemenin alanına müdahale etmemek için ona çok girmek istemem. Bizi teknolojinin ulaştırabileceği her yere şu anda ulaşabilme kabiliyetimiz var" dedi.

"BUNA TEKNİKLE ULAŞIRSINIZ"

Açıklamalarına devam eden Soylu, "Bir kişi bir yerde bir kazayla karşı karşıya kalır, biz buna ulaşırız. Ama buna teknikle ulaşırsınız. Eğer orada telefon çekiyorsa, orada bir baz istasyonu söz konusu ise ulaşabilirsiniz. Buna bir teknik olmadan ulaşabilme kabiliyetine bugün de sahip olamayabilirsiniz. Ama bu kasıt mıdır değil midir, buna ait bizim de teknik desteğimizle mahkeme bu konulardaki çabayı ortaya koymaya çalışıyor. Bu olaydan bağımsız şekilde söylüyorum; ulaşılabilmeme ihtimali bugün de var. Ulaşılamama ihtimali iklimdir, hava koşullarıdır" dedi.

"BİZ DE O HELİKOPTERLE GİDECEKTİK"

Soylu, o seçimde aynı helikopteri bir sonra kiralayan kişinin kendisi olduğunu hatırlatarak, "O helikopterle Of'tan Bayburt ve Gümüşhane'ye gidecektik. Yani oraya gidecekti ve sonra bize gelecekti. Biz de o helikopterle gidecektik. Burada bu helikopterin kendi teknik eskiliği olabilir, başka bir şeyler olabilir. Bu tartışmayı mahkeme esası itibarıyla değerlendirilecektir" dedi.

Komisyon üyelerinin "Düşmemiş olsaydı siz binecektiniz helikoptere" sözleri üzerine Bakan Soylu "Tabii" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Süleyman Soylu Haberler

500

Yorumlar (15)

Oğuz çelik:

Bizde o helikopterle gidecektik demekle olmaz sayın Bakanım Bu olay çözüme kavuşacak mı kavuşmayacak mı? Muhsin Başkanımızın olayı 12 yıldır neden çözümlenmiyor

50
4
yanıtYanıtla
Mert:

Çünkü çözülürse devlet çözülür

yanıt2
yanıt0
Ismail:

Göz göre göre ölüme gönderildi,sahip çikilmadi rahmetli Yazicioğluna ! Fetöcüler istediğini yapti...Allah rahmet eylesin.

13
2
yanıtYanıtla
Osman:

Benim benim oğlan Alperen 12 yaşına geldi siz hala çözeceksiniz bu davayı sizin için namus borcudur bu dava

8
1
yanıtYanıtla
Andırınlı:

Mahkeme Bakanın üzerinde bağımsızdır verilecek karar herkesi bağlar.

0
5
yanıtYanıtla
Bingül teyze:

Gani gani rahmet diliyorum nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun rabbim geride kalanlara sabırlar versin inşallah her canlı ölümü tadacak ama böyle güzel insanlar asla unutulmucak

2
2
yanıtYanıtla
Selim:

Katilleri kim bulunsun yargılansın

4
0
yanıtYanıtla
Alperen67:

Gorevi kötüye kullanmaktan sorumlulara 1sene 3 ay ödül gibi ceza verildi sayın bakan. Mahkemeler görevini böylemi yapıyor. Bence sizde görevinizi yapın Muhsin Yazicioglu suikast davasını çözün..

3
0
yanıtYanıtla
Inanilmaz:

Hala kasit varsa deniliyor gercekten inanilmaz

2
0
yanıtYanıtla
TAYYARE:

Koca ucagi bulamadiniz yaninda olsaydiniz ne olmasaniz ne!

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title