Haberler

Süleyman Çelebi Ölümünün 594. Yılında Bursa'da Anıldı

Bursa'da, Süleyman Çelebi, ölümünün 594. yılı nedeniyle anıldı.

Bursa'da, Süleyman Çelebi, ölümünün 594. yılı nedeniyle anıldı.

Süleyman Çelebi'nin Çekirge Caddesi'ndeki mezarı başında düzenlenen ilk programda Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Süleyman Çelebi ve Mevlid" konulu panelde de Ulu Cami'nin ilk imamı ve 770 beyitten oluşan Mevlid-i Şerif'i yazan Süleyman Çelebi'nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, programda yaptığı konuşmada sözlerine dün akşam İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak başladı.

"Bugünün dünyasında sevgi, birlik, beraberlik ve hoşgörü duygularına ne kadar çok ihtiyaç duyduğumuz net bir şekilde ortada." diyen Dündar, şöyle devam etti:

"Bu hain saldırı ülkemizin birliğini, beraberliğini hedef alan bir saldırıydı. Peygamberimiz tüm insanlığa kardeşliği, birlik, beraberliği hedef olarak göstermiş. Süleyman Çelebi de Peygamber Efendimizin hayatını ve bizlere gösterdiği yolu Mevlid-i Şerif eseri ile günümüze taşımıştır. Terörü lanetliyor ve terör belasının tüm insanlığın başından yok olmasını diliyorum. Süleyman Çelebi ve eseri Mevlid-i Şerif bizim kültürümüzün, tarihimizin ve inancımızın bir değeri. Osmangazi Belediyesi olarak bizler bu değerimize sahip çıkıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title