Haberler

Sudan'daki Barış Süreci

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Darfur konusundaki Doha Barış Anlaşması'nın uygulanmasının önündeki engelleri kaldırma sözü verdi.

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Darfur konusundaki Doha Barış Anlaşması'nın uygulanmasının önündeki engelleri kaldırma sözü verdi.

Beşir, Katar Başbakan Yardımcısı Ahmed bin Abdullah Al Muhammed ile başkent Hartum'da bir araya geldi. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Al Muhammed, Beşir ile iki ülke ilişkilerini ve Doha Barış Anlaşması'nı İzleme Komitesi'nin toplantılarından çıkan sonuçları ele aldıklarını söyledi.

Barış Anlaşmasını İzleme Bürosu Başkanı Mecdi Halfullah ise Beşir'in, Doha Barış Anlaşmasının uygulanması konusundaki çabalarını övdüğünü ve anlaşmanın uygulanmasının önündeki engelleri kaldırma sözü verdiğini belirtti.

Katar'ın başkenti Doha'da 27-31 Mayıs 2011 tarihlerinde Darfur Tüm Paydaşlar Konferansı düzenlenmiş ve söz konusu konferansta "Darfur'da Barış İçin Doha Belgesi" kabul edilmişti. Akabinde 14 Temmuz 2011 tarihinde Doha'da Sudan Hükümeti ile Darfurlu isyancı gruplardan Özgürlük ve Adalet Hareketi arasında barış anlaşması imzalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Darfur Katar Sudan Doha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title