Haberler

Sudan'da Bulunan Bin 600'den Fazla Türk Vatandaşı Karayolu ile Etiyopya'ya Tahliye Ediliyor

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sudan’da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar nedeniyle ülkede bulunan bin 600’ü aşkın Türk vatandaşı karayolu ile Etiyopya’nın Gondar şehrine götürüldü. Türk vatandaşlarının önce Addis Ababa’ya oradan da uçakla İstanbul’a getirileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sudan'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar nedeniyle ülkede bulunan bin 600'ü aşkın Türk vatandaşı karayolu ile Etiyopya'nın Gondar şehrine götürüldü. Türk vatandaşlarının önce Addis Ababa'ya oradan da uçakla İstanbul'a getirileceği belirtildi.

15 Nisan'dan bu yana Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Sudan'da bin 600'ü aşkın Türk vatandaşının Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği'nin tahsis ettiği otobüsler aracılığıyla Etiyopya'ya götürüldüğü öğrenildi. Türk vatandaşlarının buradan Gondar şehrindeki havalimanına götürüldüğü aktaran Dışişleri kaynakları, şu bilgileri verdi:

"Vatandaşlarımız, öncelikle Addis Ababa Büyükelçiliği'mizce temin edilen araçlarla Etiyopya sınırından yine bu ülkede bulunan Gondar şehrindeki Havalimanı'na nakledilmektedir. Vatandaşlarımızın, Gondar'dan Addis Ababa'ya Etiyopya havayollarından kiralanan uçaklarla taşınması, bilahare buradan da Addis Ababa-İstanbul güzergahı üzerinden ülkemize getirilmeleri öngörülmektedir. Bu çerçevede, 164 vatandaşımızı taşıyan ilk uçak, Gondar'dan Addis Ababa'ya hareket etmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Addis Ababa İstanbul Etiyopya Sudan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title