Haberler

Stajyer Avukatlar "Kurgusal Davada" Yarıştı

Diyarbakır Barosunca düzenlenen 1. Kurgusal Dava ve Duruşma Yarışması'na katılan stajyer avukatlar, mahkeme salonunda görülen temsili davada kıyasıya mücadele etti Dörder kişilik gruplara a...

Diyarbakır Barosunca düzenlenen 1. Kurgusal Dava ve Duruşma Yarışması mahkeme salonunda yapıldı.

KCK, emekli albay Cemal Temizöz ve JİTEM davasının görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yarışmada dörder kişilik gruplara ayrılan 16 stajyer avukat, temsili olaylarda mağdur ve sanık durumuna düşen müvekkillerini savunarak ter döktü.

Yarışmayla ilgili bilgi veren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bölgede ilk kez staj eğitimi çerçevesinde bir mahkeme salonunda uygulamalı bir eğitim çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Avukatlık bir bilim dalı değil bir sanattır. Avukat adaylarımızın bu sanatı en iyi şekilde icra etmek ve becerilerini geliştirmek için staj dönemini çok iyi değerlendirmesi gerekir" dedi.

Yarışmada birinci olan Batman Barosu stajyer avukatlarından oluşan grub 1 haftalık mesleki gezi turu ile ödüllendirildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Cemal Temizöz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title