Haberler

Sporun Kalbi Mardin'de Atacak

Güncelleme:

Mardin, bu yıl 8.'si düzenlenecek Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

22 ilden 2 bini aşkın sporcu ve spor insanının katılımıyla gerçekleşecek oyunlarla ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.

"Doğu ve Güneydoğu Yaz Spor Oyunları" Tanıtım Toplantısına Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Vali Yardımcısı Hüseyin Avcı, İl Jandarma Komutanı Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Kuzu, İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Sporcular ve Basın Mensupları katıldı.

Mardin 2013 GAP Yaz Oyunları olarak da adlandırılan etkinliğin 2-7 Temmuz tarihleri arasında Mardin'de yapılacağını kaydeden Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili bütün hazırlıkların tamamlandığını, kentin tanıtımına önemli katkılarda bulunacak olan oyunları düzenliyor olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyduklarını söyledi.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ile birlikte etkinlikle ilgili teknik bilgiler veren Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve sporcuların katılacağı kortejin yürüyüşüyle açılış seremonisiyle başlayacak olan etkinliğin 10 ayrı branşta 22 ilden 2 bine aşkın sporcu ve spor insanının katılımıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

Mardin halkından oyunlara ve oyunculara gereken ilginin gösterilmesi konusunda destek isteyen Vali Dr. Ahmet Cengiz, "Atletizm, badminton, güreş, hentbol, basketbol, voleybol, judo, tekvando, masa tenisi ve işitme engelliler futbol branşlarında; Ağrı, Adıyaman, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olmak üzere toplam 22 ilden, 2 bin kadar sporcu ve idarecinin bu spor şenliğine katılması bekleniyor. Başka bir ifade ile dile getirirsek eğer, Türkiye'deki spor camiasının dörtte biri, bir hafta boyunca Mardin'de olacak. Yapılacak yarışmaların sonunda derece giren sporculara ve antrenörlerine çeşitli ödüller verilecektir" dedi.

Mardin'in bugüne kadar birçok büyük etkinliğe başarıyla ev sahipliği yaptığını bu etkinliğin de daha önce düzenlenen büyük organizasyonlarda olduğu gibi başarıyla gerçekleştirileceğinin sözlerini ekleyen Vali Dr. Ahmet Cengiz, kentin tanıtımına büyük katkılarda bulunacak olan etkinlik kapsamında yapılacak müsabakalara Mardin halkının da ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.

Mardin'in Tanıtımına Yönelik Sportif Etkinlikler Devam Edecek.

Mardin'in Tarihi Sokaklarında Merdiven Koşusu Yapılacak

İlk etapta ulusal olmasını planladıkları etkinliğin, Sporcuların Mardin'in dar sokaklarında merdivenlerde koşu yapacağını belirten Vali Dr. Ahmet Cengiz, " Önümüzdeki süreçte yine Mardin'in tanıtımına yönelik sportif bir etkinlik düşünüyoruz. İlk etapta ulusal olmasını planladığımız bu etkinliğin adı Merdiven Koşusu. Hepimizin bildiği gibi tarihi dönüşüm projesi hızla ilerliyor. Çok sayıda otantik tarihi yapıya uygun dar sokaklarımız ve çok sayıda merdivenimiz var. İlimizi tanıtma adına hazırlıklarına başladık. Önümüzdeki süreçte Merdiven yarışı yapmayı planlıyoruz.

Ayrıca bir etkinlik daha planlıyoruz. Mardin Oryantiring müsabakası. Oryantiring, pusula ile yon bulma sporudur. Mardin, bu anlamda da çok ideal bir destinasyon alanı. Bunu da federasyonumuz ile konuşup en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Cengiz Mustafa Kuzu Derviş Kara Mardin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title