Haberler

Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan Keçi Yardımı

Gülbahçe köyünde ikamet eden bir aileye 18 baş Saanen keçisi verildi.

Bursa İnegöl ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile

Gülbahçe köyünde ikamet eden bir aileye 18 baş Saanen keçisi verildi.

Hayvanların tesliminde konuşan

Kaymakam Aziz İnci, vakfa Saanen keçisi yetiştiriciliği projesi için başvuruda bulunan İlhan Sevinç'e 18 baş keçi verildiğini söyledi. Bu proje ile aylık bin 333 TL, yıllık ise 16 bin TL gelirin hedeflendiğine dikkat çeken İnci,

"Bu rakamın asgari ücretin çok çok üzerinde olduğu görülmektedir. Böylece köyde ikamet eden muhtaç bir ailenin kendi ayakları üzerinde yardımsız durabilmesi sağlanmıştır. Klasik bir ifade ile kişiye balık yemeyi değil balık tutmayı öğretmiş oluyoruz" diye konuştu.

Saanen keçisi hakkında da bilgi veren

Kaymakam İnci, "Saanen keçisi sağlam kemik yapısına sahip, değişik çevre şartlarına iyi adapte olan sütçü, otçul, ormana zarar vermeyen bir ırktır. Yılda 2-3 yavru verme özelliği bulunmaktadır. Yine yılda ortalama laktasyon veriminin de 800-900 kilo olduğu görülmektedir. Sütünün fiyatı da diğer sütlerin ortalama 2 katı civarındadır. Saanen keçi sütüne mandıralar ve dondurma üreten firmalar tarafından talep gelmektedir" şeklinde konuştu.

Bu tür gelir getirici projeler için vakfa yazılı müracaat edilmesini isteyen İnci, başvuran kişilerin sosyal güvenceye sahip olmaması ve 294 sayılı kanun kapsamında muhtaç ve fakr u zaruret içerisinde olması gerektiğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aziz İnci İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title