Haberler

Sosyal Güvenlik Kurumu Malnütrisyon'a Dur Diyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Abbott'un koşulsuz katkılarıyla hayata geçirilen ''Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu'' projesinin maraton etabı 12 Nisan günü Şanlıurfa'da yapıldı.

Türkiye'de yetersiz beslenme (malnütrisyon) sağlık problemi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla görülmektedir. Toplumun tüm kesiminde görülen malnütrisyon, özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve kronik hastalığı olan bireylerde yoğun olarak ortaya çıkmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye'de malnütrisyon sorununu ortadan kaldırmak ve sağlıklı bir toplum yaratmak için''Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu'' projesini Abbott'un katkılarıyla geçtiğimiz yıl başlattı. Türk toplumuna sağlıklı beslenmeyi ve harekete geçmeyi öneren projenin maraton etabı 12 Nisan 2015 Pazar Günü büyük bir katılım ile Şanlıurfa'da koşuldu.

Maratonun başlamasıyla atletler 5 KM'lik parkur boyuca yarışken, Şanlıurfa halkı 2.5 KM'lik maraton yürüyüşü gerçekleştirdi. Maraton bitiminde yakılan kaloriler, yetersiz beslenen çocuklara yardım olması amacıyla kullanılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Murat Yazıcı Kurum olarak malnütrisyonla savaşın önemine vurgu yaptıklarını ve bu alanda kurum olarak yapabileceklerini değerlendirerek bu proje ile "Malnütrisyona dur!" dediklerini dile getirdi. Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Malnütrisyon ülkemizde oransal olarak en fazla Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülmektedir. Çocuk malnütrisyonun en fazla sayıda görüldüğü il olması nedeniyle Şanlıurfa projenin odak noktasında yer almıştır. Burada oluşturacağımız farkındalık sayesinde bu çocuklarımızın erken teşhis edilmesini ve tedavisini sağlayabileceğimizi umuyoruz. SGK olarak asıl önceliğimiz malnütrisyonu daha oluşmadan önlemektir. Bu kapsamda hastalığın önlenmesi ve tedbir alınması için sağlık profesyonelleri, hasta yakınları ve diğer sağlık çalışanlarının farkındalığın arttırılması son derece önemlidir.''

Projeye koşulsuz katkı sağlayan Abbott Genel Müdürü Elba Rivera:

"Malnütrisyon hemen hemen her kitlede görülebilen beslenmenin kalitesiz veya az yapılmasından dolayı kaynaklanan bir problemdir. Malnütrisyon önemli, yaygın fakat tedavi edilebilir bir halk sağlığı problemidir. Beslenmek her zaman aklımızda önemli bir yerde olmayabilir, fakat çocuklarımız için ya da yakınımızdan birinin hasta olabileceğini düşünerek beslenmek her zaman aklımızda olmalıdır.''

10.7 Milyon Kalori Toplandı

12 Nisan 2015 Pazar günü düzenlenen maraton, Piazza AVM'den meydanında başlayarak Balıklıgöl'den dönerek tekrar Piazza AVM'de son buldu. 5 KM koşu ve 2.5 KM halk yürüyüşü maratonunda 10.7 milyon kalori yakıldı. Proje; sosyal medya hesaplarından destek vererek, kalori bağışında bulunan destekçilerle birlikte toplamda 10 milyon kalori hedefine ulaşılmıştır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Murat Yazıcı Şanlıurfa Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title