Haberler

Soruşturma Savcısı Kara'yı Devre Dışı Bırakan Talimat

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavçısı Turan Çolakkadı'nın savcılara gönderdiği talimatla 3 savcıdan 2'sinin imzası ile işlem yapılabilecek.

Yolsuzluk soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara'nın yanına iki savcının daha atanmasından sonra Başsavcı Turan Çolakkadı tarafından savcılara bir yazı gitti. Yazıda "Mukteza tayininde ve herhangi bir hususta hukuki ihtilaf olduğu taktirde görevli 3 cumhuriyet savcısından ikisinin imzasıyla işlem yapılacaktır" deniliyor.

"DOĞRUDAN MÜDAHALE"

Hukukçular ise, bu yazının soruşturmaya doğrudan müdahale anlamına geleceğini söylüyor. Çünkü; soruşturma aşamasında, sonradan dahil edilen iki savcı da imza atarak işlem yapabilecek. Böylece, soruşturmayı yürüten esas Savcı olan Celal Kara devre dışı bırakılabilecek.

"BU SORUŞTURMAYA DARBE"

Avukat Ömer Kavili bunun soruşturmaya doğrudan müdahale anlamına geldiğini ve aynı zamanda savcılara tehdit olduğunu ifade ediyor: "Bu soruşturmaya darbedir. Asıl soruşturma savcısı Celal Kara, devre dışı bırakılıyor. Celal Kara, görüşünü diğer iki savcıya veya iki savcıdan birine kabul ettiremez ise asla karar veremeyecektir."
Soruşturmayı başlatan her bir savcının yanına yeni görevlendirilen iki savcının görevlendirilmesi ve Başsavcı'ya getirilecek konuların, 3 savcıdan ikisinin mutabakatı ile getirilmesinin istenmesi de soruşturmaların kontrolünün Zekeriya Öz'den alınıp bizzat Başsavcı Turan Çolakkadı'ya geçtiği anlamına geldiği belirtiliyor.

İŞTE O TALİMAT;

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Turan Çolakkadı Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (96)

KAHROL DÜŞMAN, AL SANA BOMBAtuncaybayraktar20:

ergenekoncular yakalanır. AKP= POLİS GÖREVİNİ YAPTI, YARGIYA MÜDAHALE ETMEYİZ bakan çocukları yakalandı. AKP = POLİS GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI, YENİ SAVCILAR GÖREVLENDİRİLDİ. BU KİRLİ BİR OPERASYONDUR

78
36
yanıtYanıtla
BERAATsherlockholmes333@hotmail.com:

1 Savcı yönetiyordu operasyonu Ak parti 2 savcı ilave etti.Ve şimdi 2/3 oy talep ediyor.Gönderdiğin 2 savcı oyunu kap istedigin gibi yönet. En büyük oyuncu senmişsin be Ak parti !!!!

100
8
yanıtYanıtla
AKEPE-CEMAATomrturk@hotmail.com:

BERABER KÖŞEYİ DÖNDÜK BİZ BU YOLLAR DA BERABER KANDIRDIK MÜSLÜMANLARI YILLARCA

77
26
yanıtYanıtla
kahrol düşman, al sana bombatuncaybayraktar20:

akp=çaldım ama, sor bakalım, neden çaldım. cemaat=soruyorum lan neden çaldın. akp= ikimiz için çaldım. biri bana biri sana. cemaat =olmaz 2 bana 1 sana. akp=olmaz öyle şey. cemaat= sen görürsün. akp=??!!

73
15
yanıtYanıtla
yamanquisland225@gmail.com:

Arkadaslar ben Intermette arastirdim,bizim haber sitelerinde yayinlanan ayakkabi kartonundaki paralar,yatak odasidaki para sayma makinesi,daha önceden var olan yabanci internet sitelerinde alinmis resimler.Hepsi yalan,bu operasyon çok büyük bir oyun,asil yolsuzlugu ,rüsveti alan bu operasyonu yapan savci ve bu polis müdürleri

16
71
yanıtYanıtla
REFASsd@hotmail.com:

AKP LİLERİ İYİCE SAF YAPTIN HERKES OLANLARI GÖRDÜ TELEFON KAYITLARI VİDEOLAR GÖRÜNTÜLER MİLYARDOLARLAR BİRİDE CIKIP YURD DIŞI SİTEDEN ALINDI DİYOR GÖSTER LA HANGİ SİTE HÖSTEREMEZSEN SENİN HE TAMAMMI ..

yanıt0
yanıt0
gerçekci görsuleyman.karabas_@hotmail.com:

Kendin söylüyorsun savcı ve polisler.bu iki kurum uzaydamı görev yapıyo yeri geldinde benim polisim dersin hepsi T.C altında sahip çıkamassan sahip çıkarlar

yanıt0
yanıt0
antepasd45@hotmail.com:

şakamısın lan sen gece gece, git yat çocuk

yanıt0
yanıt0
buğra handeansahmaran@hotmail.com:

bu arkadaş duruma çok üzülüp kafayı dağıtmış herall..aman çok içme haa

yanıt0
yanıt0
MYKmustafa_06_77@hotmail.com:

tipik bir AKP li örneğisin.. hayal gücün gerçekleri göremeyecek kadar kuvvetli.

yanıt0
yanıt0
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title