Haberler

Sonunda Mahkeme Bulundu

Sarmaşık Operasyonu'nnda Tutuklanan ve 14 Aydır Hiç Duruşmaya Çıkamayan CHP'li Eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve Diğer Sanıklar İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Yargılanacak.

Sarmaşık Operasyonu’nnda tutuklanan ve 14 aydır hiç duruşmaya çıkamayan CHP’li eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve diğer sanıklar İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

İZMİR’in Güzelbahçe ilçesi CHP’li eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran’ın da arasında yer aldığı ‘Sarmaşık Operasyonu’nun mahkemesi nihayet belli oldu. Yargıtay, 14 aydır hiç duruşmaya çıkamayan Avkıran ve diğer sanıkların İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bakmasına karar verdi.

13 kişi tutuklu

İzmir’de bir yıl önce eski özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla “imar kanununa muhalefet, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet alıp verme” gibi birçok suçun işlendiği öne sürülerek Güzelbahçe Belediyesi’ne “Sarmaşık” adıyla operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonda tutuklanan, CHP’li Güzelbahçe eski Belediye Başkanı Ertan Avkıran’ın da aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 66 sanıklı dava dosyası tam bir yıldır mahkemeler arasında gidip geldi.

Yargıtaya gönderildi

Önce 10. Ağır Ceza Mahke-mesi’nde açılan davada görevsizlik kararı verildi. Silahlı suç örgütünün oluşmadığına karar veren mahkeme heyeti, dosyayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin görevsizlik kararını inceleyen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Sarmaşık Operasyonu’ davasını görevsizlik kararına uyarak İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Esas numarası verip davayı kabul eden İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi de davayı kabul etmedi. Sonunda dosya davanın kimin bakacağının belirlenmesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesi”ne gönderildi.

3-4 ay sonra yargılanacak

Yargıtay, olayın silahlı suç örgütü kapsamında olduğunu düşünerek davaya özel yetkili İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bakmasına karar verdi. Dava dosyası henüz mahkemesine ulaşmazken hukukçular, 14 ay süren davanın mahkemesinin belli olması sürecinden sonra sanıkların 3 ya da 4 ay sonra ancak hakim karşısına çıkabileceklerini ve duruşmaya çıkmadan 1.5 yıl hapiste kalmış olacaklarına dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title