Haberler

TEKİRDAĞLI USTANIN DİKTİĞİ ÇARIKLARA GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Güncelleme:

TEKİRDAĞ'da geleneksel yöntemlerle çarık üreten Mehmet Oskay'ın (51), ürünleri büyük ilgi görüyor.

TEKİRDAĞ'da geleneksel yöntemlerle çarık üreten Mehmet Oskay'ın (51), ürünleri büyük ilgi görüyor. Oskay, Ayakkabıdan daha rahattır. Hafif olması nedeniyle tercih ediliyor. Yoğun ilgi gösteren gençler bunları terlik tarzında yazın kullanıyor. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyorum dedi.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa ilçesine bağlı kırsal Karacakılavuz Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Oskay, 11 yaşında babasının yanında öğrenerek başladığı çarık dikimini atölyesinde geleneksel olarak 40 yıldır sürdürüyor. Bulgaristan'da 150 yıl önce dedesinin yaptığı mesleği babasından öğrendiğini belirten Oskay, Dedem Bulgaristan'da çarık dikiyormuş. Babam ondan öğrenmiş. Ben de babamdan öğrendim. Oğluma aktaracağım. Günlük olarak burada 15-20 çift çarık dikiyorum. İlgi çok fazla. Bazı günler 6-7 çift çarık satıyorum. İnternet ve sosyal paylaşım platformları üzerinden insanlar çarıkları alıyorlar. Bir çift çarığın fiyatı 60 ile 100 lira arasında değişiyor dedi.

'GENÇLER İLGİ GÖSTERİYOR'

El emeği göz nuru dikerek ürettiği çarıklara Türkiye'nin her yerinden ilgi olduğunu belirten Mehmet Oskay, son dönemlerde gençlerin ilgisini daha da yoğun olduğunu kaydetti. Oskay, Özellikle avcılar arazide avlanırken altına çamur yapışmadığı ve yürüyüşte zorluk çıkarmadığı için geleneksel çarıkları tercih ediyor. Ayakkabıdan daha rahattır. Hafif olması nedeniyle tercih ediliyor. Yoğun ilgi gösteren gençler bunları terlik tarzında yazın kullanıyor. Türkiye'nin her yerinden sipariş alıyorum. Bunları kargo ile gönderiyorum. Giyenler son derece memnun. Müşterilerim arasında doktorlar, folklor eğitmeni ve gruplar var dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacakılavuz Bulgaristan Tekirdağ Türkiye Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title