Haberler

Sedyeyle geldiği davaya bu kez tekerlekli sandalyeyle katıldı

Güncelleme:

ŞİŞLİ'de boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından kurşunlu saldırıya uğrayarak felç kalan Sabiha Mutlu'nun davasında, savcı mütalaasını açıkladı.

ŞİŞLİ'de boşanma aşamasında olduğu kocası tarafından kurşunlu saldırıya uğrayarak felç kalan Sabiha Mutlu'nun davasında, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık Samet Mutlu'nun "Öldürmeye teşebbüs" ve "Silahlı tehdit" suçlarından toplam 25 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki iki ay önce görülen ilk duruşmaya sedye ile gelen Sabiha Mutlu, bu kez tekerlekli sandalyeyle duruşmaya katıldı. Duruşma sonrasında açıklama yapan Sabiha Mutlu, "Beni bugün sakat bıraktı, ben bugün yürüyemiyorum. Benim artık ayaklarım yok. Devlet beni korusun istiyorum ki, ben kızımı büyütebileyim. Ölüp de kızıma anne acısı yaşatmak istemiyorum" dedi.

Sabiha Mutlu yaklaşık 1,5 yıl önce şiddet gördüğü gerekçesiyle kocası Samet Mutlu'ya boşanma davası açmıştı. Mahkeme, 5 yaşındaki kızlarının geçici velayetini annesine vermişti. Mahkeme çocuğun babasıyla ise haftada bir gün görüşmesini kararlaştırmıştı. 23 Mayıs günü kızını alan Samet Mutlu, annesine teslim etmemişti. Samet Mutlu, kızını almak isteyen Sabiha Mutlu'ya tokat atıp silahla ateş etmişti. İddiaya göre Samet Mutlu, yere düşen Sabiha Mutlu'ya yerdeyken de ateş etmeye devam ederek felç kalmasına neden oldu.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Samet Mutlu Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Şikayetçi Sabiha Mutlu ise avukatları ve yakınlarıyla duruşmaya geldi.

DURUŞMADA "GEÇMİŞ OLSUN" DEDİ

Mahkemede ilk kez savunması alınan Samet Mutlu, "Olay tarihinden iki hafta önce motor kazası geçirmiştim. Köprücük kemiğim kırıldı. O nedenle hareket kısıtlılığım vardı. İhtiyaçlarımı ailemin yardımıyla karşılıyordum. Olay günü kızım benimleydi dışarıdaydık bir süre sonra eve döndük. Kızımı saat 22.00 sularında teslim ediyordum. Saat 21.00 gibi Sabiha aradı kızımı götürmemi istedi. Kısa süre sonra evimin önüne geldi dışarı çağırdı" dedi. Samet Mutlu, "Kalkamadığım için yukarı çağırdım. Yukarı çıkmayı reddedince ben indim. Ben geçmiş olsuna geldi sandım. Sabiha ile konuşmaya başladık bana 'Bundan sonra sana karılık yapmayacağım, sen erkek misin' dedi. Bende 'Nasıl konuşuyorsun sus' dedim. Küfür etmeye başladı yaralı omzuma vurdu. Ben de bir tokat attım. Kavgamız büyümüştü. Arabadan silahımı aldım havaya iki el ateş ettim. Sabiha'ya 'Git buradan' dedim bana 'Sana mı soracağım senin yaşamadığın hayatı bana yaşatanlar var, hayatımda biri var' deyince ayak hizasına doğru ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum. Sabiha yere düştü. Karakola gittim teslim oldum. Eşimi yaraladım ambulans yollanmasını istedim. Pişmanım, eşime geçmiş olsun diyorum. Beraatımı talep ediyorum" diye konuştu.

SAVCI 25 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Samet Mutlu'nun, "Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Silahla tehdit" suçlarından toplam 15 yıldan 25 yıla kadar hapsini talep etti. Mahkeme, son savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

"EĞER ÇIKARSA BENİ ÖLDÜRMEKTEN BAŞKA AMACI OLMAYACAK"

Sabiha Mutlu, duruşma çıkışında ailesinin yardımıyla tekerlekli sandalyesiyle adliye önüne indirildi. Basın açıklaması yapan Sabiha Mutlu, "Bir adam beni sokak ortasında sokağa çıkma yasağında, kör noktaya getirip öldürmek için sıktığı silahla ben yaralandım. Felç kaldım. Ben bu hale geldim, beni öldürmeye çalıştı. Ben çok şükür sesimi duyurabildim" dedi. Duruşmada dinlenen tanığın yalan beyanlarda bulunduğunu belirten Mutlu, ağır tahrikten faydalanmak için yapıldığını vurguladı. Saldırıya uğrayan ne ilk, ne de son kişi olduğunu belirten Mutlu, şiddete meyilli olanların kendisini frenlemesi gerektiğini belirterek "Evladım için yaşamak istiyorum. Ben bugün evladımı okula götüremiyorum, okuldan alamıyorum. Benim 4 aydır çektiğim her gün sinir ağrılarından, inanılmaz sesle bağırtılarım, komşuların ne oluyor deyip kapımı çalması annemin yerlere düşüp bayılması. Bizi maddi ve manevi olarak bitirdiler" dedi. Mutlu, "Bu adamın beni öldürmekten başka bir amacı olmadı. Eğer çıkarsa da beni öldürmekten başka bir amacı olmayacak. Bugün sakat bıraktı. Bugün yürüyemiyorum" dedi.

"BENİ DEVLET KORUSUN Kİ BEN KIZIMI BÜYÜTEBİLEYİM"

Saldırıda bulunanların aldıkları cezanın 3-5 sene olduğuna değinen Sabiha Mutlu, şunları söyledi:

"Çıktığında zaten devamını yapıyor. Devamını yapmasa bile beni bitirdi, ben artık yürüyemiyorum ki. Benim artık ayaklarım yok. Benim artık bedenimin üstü var. ve ben anneyim, ben çocuğumu büyütmek istiyorum. Bir çocuk dünyaya getirdim, bütün sorumluluklarıyla yerine getirmek istiyorum. Ama bunu umursamayan bir baba, madde bağımlısı. Bir sürü suç dosyası olan adam. Zaten suça meyilli, tahrik edilmesine gerek yok ki. Kızımı almaya gittim, hiçbir şey demeden sadece 'Sen benden kızımı ister misin' diyerek tokat attı ve kurşunları yağdırdı. Namusum için yaşıyorum. Kız çocuğu büyütüyorum, devlet beni korusun istiyorum ki ben kızımı büyütebileyim. Ölüp de kızıma anne acısı yaşatmak istemiyorum. Bu çok ağır bir ceza zaten, baba denilen insan ortada yok. Bedenimin yarısıyla geri kalan hayatımı ve kızımı büyütmeye çalışıyorum. Tek isteğim tek dileğim bu. Ne olur cezalar daha ağırlaştırılsın. Kimsenin beni sakat bırakmaya ya da başka birini öldürmeye hakkı yok. Islah olacaklar ki yapmayacaklar. Ben 4 sene de yürüyebilecek miyim, hayır. Sakatlığım gidecek mi hayır. Bari yaşlılığına kadar kalsın ki ıslah olsun. Çıkınca beni öldürmesin. Kızımın yanında yaptı. Kızımın yanında beni öldürüp öyle bir travma bıraksın istemiyorum. Beni devlet korusun istiyorum."


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title