Haberler

Son Dakika: Sağlık Bakanı Koca, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesindeki kalabalık görüntülerle ilgili özür diledi

Güncelleme:

Son dakika: Hadis alimi Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için eleştiri oklarının hedefinde olan Sağlık Bakanı Koca, o görüntülerle ilgili özür diledi. Koca 'bedava aşı' iddialarıyla ilgili de, ''Verilmeyecek hesabım yok, yarın açıklama yapacağım'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Koca, hadis alimi Muhammed Emin Saraç'ın cenazesindeki kalabalık görüntülerine ilişkin konuştu. Koca, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'bedava aşı' iddialarına yanıt verdi.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

"Merhum Muhammed Emin Saraç'ın cenazesinde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına ilişkin bir eleştiri de var. Nasıl cevap verirsiniz?" sorusu üzerine Koca, şunları kaydetti:

"Özellikle pandemide, salgının nasıl seyrettiğini ve bulaşın nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz. Kalabalık ortamlarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da fazla olduğunu biliyoruz ve hep bunu bugüne kadar ifade etmeye çalıştık. Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngörmedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet, gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum. 83 milyon olarak herkes eşit fedakarlık göstererek pandemi döneminde mücadeleye katkı sağlamalı yani kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret göstermeliyiz."

Son Dakika: Sağlık Bakanı Koca, Muhammed Emin Saraç'ın cenazesindeki kalabalık görüntülerle ilgili özür diledi

KILIÇDAROĞLU'NUN 'BEDAVA AŞI' SÖZLERİNE YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Çin'den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Devlet Malzeme Ofisine her bir dozu 12 dolardan fatura edildiği" iddiasına ilişkin soru üzerine Koca, "Ben özellikle pandemi sürecinde merkezde durarak 83 milyon vatandaşımıza eşit şekilde hizmet etme gayreti içinde oldum. Maalesef bu dönemde vatandaşımızın zihnini bulandırmak ve siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor." diye konuştu.

"DETAYLI AÇIKLAMA YAPACAĞIM"

Koca, "Vatandaşımıza bu anlamda veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben bu yaklaşımı, davranışı, birlik ve beraberliği bozma noktasındaki bu yaklaşımı ahlaki bulmuyorum. Veremeyecek hiçbir hesabımız da yok. Özellikle 83 milyon vatandaşımızla birlikte, beraber olarak mücadeleyi devam ettirmekten yanayım. Başarı da 83 milyon vatandaşımızın olmuş olacak. Bununla ilgili detaylı bilgiyi de vatandaşımızın zihnini bulandırmak isteyenlere cevaben, vatandaşımıza yönelik yarın basın toplantısında detaylı açıklamada bulunacağım." ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN HER YERE GELİRİM"

"CHP tarafından TBMM Genel Kurulu'nu, Kovid-19'la mücadele konusunda bilgilendirmeniz istenmişti. Genel Kurula gelecek misiniz?" sorusuna Koca, "İstenirse her zaman, her yere gelirim" karşılığını verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Emin Saraç Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (115)

aa:

sayın bakanım özürle vürüs geçiyormu. normal varandaşın cenazesi olsaydu orada herkese cezayı bulup yazardınız. işte buna haksızlık dıyorlar.

164
10
yanıtYanıtla
gokhan:

cokguzel cevap anlayana kanunlar fakirler icin dir birdaha yuzunu gosterdi malisef tarihe kazinacak cevap malisef

yanıt32
yanıt1
Sm:

Kongrelere virüs gelmiyor değil mi vatan sevdalı Ak partililer?

157
9
yanıtYanıtla
Ulaa:

Gelmiyooo hdp aşığı cehepeliler

yanıt4
yanıt58
Harunnnnn:

Çok merak ediyorum acaba bu akp bin toplantilarinda cenazelerin de virüs yokmu o zaman bizde özür dileriz ama düğün dernek cenazeden sonra oh ne ala memleket

80
3
yanıtYanıtla
Mustafa:

Heykel açılışlarında bahset biraz şenlik olur

yanıt6
yanıt29
MERSİN 33:

Bahsedelim mustafa . Seni mi kıracağız . O Anka park''daki heykellerden bahsediyorsun değil mi ? Evet haklısın. Kediler, dinazorlar , saatler hele, hele o voltran lar neyin nesiydi be kardeş . Öylede heykel mi olur ? Bir oheykellere milyonlarca para harcadılar . Değil mi la Mustafa ?

yanıt27
yanıt5
MUSTAFAYA:

DİNOCANI da hatırlatayım dedim.Estetik bir sanat harikası.o ne güzellik öyle. ????????Ayyy erden aklıma geldi,kusacam simdi

yanıt0
yanıt0
Birisi:

Özür yetmez hepsine sosyal mesafeye uymadığı için ceza kesilmeliydi. Bize ceza yazarlarsa bizde özür diler kurtuluruz cezadan o zaman

77
4
yanıtYanıtla
mert:

kural tanimaz insanlar adalet herkes icin olmali hani ceza ceza sadece vatandasami

62
3
yanıtYanıtla
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title