Haberler

Son Dakika! Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüse yenik düştü

Güncelleme:

Son dakika! Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında yaşamını yitirdi. Prof. Kural, daha önce Cem Yılmaz'a açtığı dava ile gündeme gelmişti.

Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs nedeniyle 28 Kasım'da kaldırıldığı 9 Aralık'tan beri de yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Prof. Kural daha çok sigara bağımlılığı mücadelesi ve gezi kitaplarıyla biliniyordu.

KORONA OLDUĞUNU SOSYAL MEDYADAN DUYURMUŞTU

Profesör Kural, koronavirüs olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı, "Doktorlar, hemşireler, sağlık ekipleri benimle çok güzel ilgileniyorlar. Hepsine ve güzel dilekleriniz için sizlere teşekkür ederim. Sağlıklı günlerde, nice mutlu coğrafyalarda görüşmek üzere, sevgiyle kalın..." paylaşımında bulunmuştu.

Son Dakika! Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüse yenik düştü

ORHAN KURAL KİMDİR?

Orhan Kural, 1950 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğrenimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamlayan Kural, 1972'de İTÜ Maden Fakültesi'ni bitirdi. Mayıs 1973'te burslu okuduğu New York Columbia Üniversitesi'nden Maden Yüksek Mühendisi, Eylül 1978'de ise "Doktor" unvanı aldı. İTÜ'de son dokuz yılı bölüm başkanı olmak üzere tam 44 yıl hizmet verdi.

Kural, farklı ülkeleri tanıttığı 17 gezi kitabı ve "Bu Kitap Başka" adlı bir de anı kitabı hazırladı. Kural, Matematik kitabını 2004 yılında yayınladı. Türkiye'nin değişik yerlerinde ve yurt dışında 42 kişisel fotoğraf sergisi açtı. Ayrıca ilk ve orta dereceli okullar, üniversiteler, valilikler, belediyeler, sanayi kuruluşları, silahlı kuvvetler, polis meslek yüksekokulları, yurtlar, huzurevleri, hastaneler, halk eğitim merkezleri, müftülükler, siyasi parti merkezleri, değişik derneklerde ve halka açık yerlerde 81 il ve ayrıca 60'a yakın ülkede çevre bilincine odaklanan 6000'e yakın konferans verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Orhan Kural Aralık Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (40)

Büşra:

Alınan maaşların hesabını vermek var sırada. . . Diriliş günü gaçinilmazdı.

9
32
yanıtYanıtla
yorumcu:

kimseye hesap falan vermicez cahil cahil konuşma

yanıt3
yanıt16
Serhat:

Sen kendi hesabını nasıl vericdm diye düşün bence

yanıt13
yanıt4
Yurdakul:

Ölünün arkasında konuşmak hiçte insani bi davranış biçimi değildir

yanıt6
yanıt1
AA:

SEN KENDİNE BAK DALKAVUK, VATANA MİLLETE NE FAYDAN VAR, . . . . . . . . . .

yanıt3
yanıt1
CEVAP:

O diriliş gününde arabın pesinden gidip binlerce insanın kanının terörle nasıl kanında boğulacagının hesabını nasıl vereceksin sen asıl onu düşün

yanıt4
yanıt3
İşsiz:

Kadro açıldı.

3
34
yanıtYanıtla
işçi:

anne dediğin kişidemi açıldı kadro ? burda bir bilim adamı bi prof vefat ediyor kaldı ki bunlardan daha önemlisi insan vefat ediyor ve sen bundan böyle bi olay çıkartıyorsun helal sana. sen bu kafayla daha çok işsiz kalırsın.

yanıt1
yanıt0
işçi:

baba dediğin kişi kadrosumu açıldı ? burda bir bilim adamı bi prof vefat ediyor kaldı ki bunlardan daha önemlisi insan vefat ediyor ve sen bundan böyle bi olay çıkartıyorsun helal sana. sen bu kafayla daha çok işsiz kalırsın.

yanıt1
yanıt0
Ali uzun:

Bütün rütbeler ve makamlar kabir kapısına kadardır. Bunu düşünerek yaşamalı insan. Allah rahmetiyle muamele etsin.

18
5
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title