Haberler

Son Dakika! OHAL ilan edilen illerde hırsızlık ve yağma suçlarında gözaltı süresi, yakalama anından itibaren 4 gün olacak

Güncelleme:

Son dakika! OHAL kapsamındaki kararname ile hırsızlık ve yağma suçlarında gözaltı süresi, yakalama anından itibaren 4 günü geçemeyecek. Cumhuriyet savcısı gözaltı süresini 3 gün uzatabilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkım yaşanan Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da OHAL ilan edildi. Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yargı alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

SAVCILAR 3 GÜN DAHA UZATABİLECEK

OHAL kapsamında çıkarılan kararname ile yargı alanındaki dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz gibi süreler, 6 Şubat'tan itibaren 6 Nisan 2023'e kadar durduruldu. Kararnameye göre, hırsızlık ve yağma suçlarında gözaltı süresi, mahkemeye gönderilme süresi hariç 4 günü geçemeyecek. Savcı, gözaltı sürelerini üç gün uzatabilecek. OHAL ilan edilen yerlerde tutukluluğa itiraz ve tahliye talebi dosya üzerinden karara bağlanabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından kurtarma çalışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde OHAL kararını duyurarak şu ifadeleri kullanmıştı: ''Anayasanın 119. maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak OHAL ilan etme kararı aldık. Depremin yaşandığı 10 ilimizi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan ediyoruz. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayan ve 3 ay sürecek OHAL kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız.''

Erdoğan tarafından ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan; depremden etkilenen 10 ili kapsayan olağanüstü hal (OHAL) kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmişti.

Buna göre, Anayasa'nın 119. maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 8 Şubat 2023 Çarşamba'dan itibaren 90 gün süreyle olağanüstü hal ilan edildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Cumhuriyet Savcısı Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (5)

ERKAN :

bu mu şimdi alınan karar, göz altı süresi 4 günü geçemeyecek mi. bişey diyemiyorum gerçekten bu insanlıktan nasibini almamış kişilere 4 günü geçmeyecek gözaltı mı olacak. uyuşturucu satanlara verilen karar gibi kolunu bacağını kırmayana yazıklar olsun desenize

154
5
yanıtYanıtla
Ilhan Kahraman:

Boş ve anlamsız bir karar buda bizi hiç tatmin etmedi geçmiş olsun,

98
15
yanıtYanıtla
soner taşkın:

yağmacılar ilk ve iknci gün askeri polisi göremeyince sahada cesaret alıp çalacakları kadar mal çaldı zaten. geç kaldı hükümet her şey için.

51
24
yanıtYanıtla
Murat Ulak:

Ohal varsa bu vicdansız lari silah kullanmak serbest olarak biliyorum

39
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bu gün alman haberlerinde alman ve avusturyali kurtarma ekiplerinin dünden itibaren güvenlik ve diger bazi olumsuzluklar sebebiyle calismayi biraktiklari yer aldi bir alman yetkiliye görede temizlik tuvalet sorunu ve silahli gruplar yardim konvoylariyla kurtarma ekipleri icin tehlike arz ediyormus baska yabanci ekiplerinde ülkemizi terk ettigi söyleniyor.

7
6
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title