Haberler

Son Dakika: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cübbeli Ahmet'in "iç savaş" sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cübbeli Ahmet adı ile bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün katıldığı yayında kullandığı "Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar" sözleriyle ilgili ifadesine başvuracak.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün "2 bin selefi dernek silahlanıyor, iç savaşa hazırlanıyorlar" sözleriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Cübbeli Ahmet'in "iç savaş" sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak.

"BU SİLAHLANMAYI DURDURUN"

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Cübbeli Ahmet Hoca, Türkiye'de 2 bin selefi derneğinin olduğunu belirterek, "Şahıslar pompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Cübbeli Ahmet'in sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Cübbeli Ahmet'in "iç savaş" sözleri nedeniyle ifadesine başvuracak.

İSTİHBARAT BİRİMLERİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet Hoca'nın "2 bin selefi dernek silahlanıyor" sözlerinin ardından istihbarat birimlerinin harekete geçtiğini açıklamıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy tarafından yapılan açıklamada, "Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmamız mümkün değildir" denilerek, "Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cübbeli Ahmet Hoca Ahmet Mahmut Ünlü Başsavcı Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (63)

VATANSEVER:

TARİKATLAR KA-PA-TIL-SIN !!

50
24
yanıtYanıtla
Seren canj:

Doğru söylemiş sakallı bunların topunuasacan ülkenin yüz karaları karanlık kirli zihniyetli ler sizi sahtekar takımı hırsızlar

yanıt0
yanıt0
selim:

millete sabır sabır öğüdü ver kendine gelince lüks şatafat içinde yaşa sen inandığın gibi mi yaşıyorsun sakalından sarığından cüppeden utan Dervişlik dedikleriHırka ile taç değilGönlün derviş eyleyenHırkaya muhtaç değilHırkanın ne suçu varSen yoluna varmazsanVargıl yolunca yürüEr yolu kalmaç değilDirsin Şeyh''in aşkınaYalın ayak başı açıkEr var dirlik dirlikmişYalın ayak aç değilDurmuş marifet söylerErene Yunus EmremYol eriyle yoldadırYolsuza yoldaş değil

54
1
yanıtYanıtla
merve:

kendini garantiye aldım sanıyor ama bunu da kullanıp atacaklar olan inançlı ehli sünnet müslümanlara olacak. . .

54
0
yanıtYanıtla
merve:

kendini garantiye aldım sanıyor ama işin sonunda bunu da kullanıp atacaklar bir yerden başladılar bakalım ucu sana ve çevrene de dokunacak mı dokunmaycak mı bir kere yolu açtın artık nerelere uzanırsa fırsat bu fırsat diyeceklerdir

52
0
yanıtYanıtla
28 şubat v2 yükleniyor....:

lütfen programı sonlandırmayın. . . işleminiz 1 yıl içinde gerçekleşecek. . . . (Bu cüppeli müslümnalrın başını yiyecek göreceksiniz)

52
0
yanıtYanıtla
x men:

666 sistemi

yanıt1
yanıt0
vatandas:

fetodan kimse ders almamis

26
21
yanıtYanıtla
Türk:

Adam hakli o kadar cok tarikat varki bunlardan hepsi degil ama bazilari türkiyenin basina bela olabilir fetö gibi! Tarikat nedir arkadas. ALLAH bir kitap bir peygamber bir. Bunlarin amaclari ne birde kendilerinden olmayanlari ötelestiriyolar böyle müslamanlik olmaz ki .devlet bunlara el atmali.

yanıt0
yanıt0
Vatandaş:

Tüm tarikatlar kapatılsın hiçbir işe yaradıkları yok hepsi suç örgütü karanlık işler çeviriyorlar.

24
22
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title