Haberler

Son Dakika! İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümü sonrası 3. Charles resmen kral ilan edildi

Güncelleme:

Son dakika! Kraliçe Elizabeth'in vefatı sonrası İngiltere'nin yeni Kralı 3. Charles oldu. Charles, bugün St. James Sarayı'nda düzenlenen törenle resmen kral ilan edildi. Törene Kral'ın eşi Camilla ve 3. Charles'ın oğlu Galler Prensi William da katılırken yapılan duyuruda "Kraliçe öldü, çok yaşa Kral" denildi.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth geçtiğimiz gün İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetti. Kraliçe'nin ölümünün ardından Elizabeth'in oğlu Charles otomatik olarak kral oldu.

Son Dakika! İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümü sonrası 3. Charles resmen kral ilan edildi

KRALLIĞI RESMEN İLAN EDİLDİ

Dün ilk kez halka seslenen Charles, "Ben de aynısını yapma noktasında size vaadimi sunuyorum. Anayasa ülkemizin temelini oluşturacak. Sizlere saygı, sadakat ve sevgiyle hizmet edeceğim hayatım boyunca yaptığım gibi" ifadelerini kullandı. 3. Charles, bugün resmi olarak kral ilan edildi. Tören öncesi üst düzey davetliler saraya giriş yaptı. Sarayın önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. St. James Sarayı'nda düzenlenen törene Charles'ın eşi Camilla ve oğlu Galler Prensi William da katıldı. Yapılan duyuruda "Kraliçe öldü, çok yaşa Kral" denildi.

Son Dakika! İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümü sonrası 3. Charles resmen kral ilan edildi

KRAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Duyuru sonrasında açıklama yapan Kral Charles, "Annem ömür boyu sevgi göstermenin, kendini geride tutarak hizmet etmenin nasıl bir şey olduğunu gösterdi. En uzun süreli hükümdarımız oldu. Aynı zamanda en adanmış hükümdarlarımızdan biriydi. Ona minnettarız. Bana düşen sorumluluğun farkındayım. Bunları devralırken her zaman anayasal hükümeti ayakta tutmak için, barış ve refahı koruma çizgisini takip edeceğim. Ulusun başkanı olarak tüm gelirlerimi hükümete devrediyorum. Bana verilen ağır görevi kabul ederken kudretli Tanrı'nın desteği için dua ediyorum." dedi.

Son Dakika! İngiltere'de Kraliçe Elizabeth'in ölümü sonrası 3. Charles resmen kral ilan edildi

KRALLIK İLANI BALKONDAN OKUNACAK

Kral 3. Charles'ın resmen Kral olarak ilan edildiği bildirinin Saint James Sarayı'ndaki balkondan halka okunması bekleniyor. Ayrıca bildiri okunurken, Londra'daki Hyde Park'taki Kraliyet Atlı Topçuları Birliği tarafından 41 adet silah ateşlenecek. Bildiriler yarın öğle saatlerinde İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler'de de okunacak.

Kral Charles'ın taç giyme töreni ise geleneklere göre aylar sonra yapılacak.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Kraliçe Elizabeth Prens Charles Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (8)

soner taşkın:

insanlar arasında ne çok fark var ya. Bu hayatı bide diğer hayatları sorgulayınca ateist olmaya karar verdim

27
70
yanıtYanıtla
ADF:

merak edip derine inersen tam terse dönersin. düşünmekten korkup kaçmışsın.

yanıt14
yanıt2
Hsn:

ateist olunca fark kapanıyormu,keşke farkı kapatmak için çalışsa çabalasa insanoğlu

yanıt23
yanıt2
Başka Murat:

Ateistligi seçerken yaptigin seçimler o insanları değil seni bağlar. Her insan kendi aklından sorumlu. Başkalarının yaptığı ölçü olmaz. Adam kötüyse bu onun kötülüğüdür. Yaratan ona kötü ol demiyor veyahut onun müslümanın demesi onun müslüman olduğu anlamına gelmez.

yanıt5
yanıt0
Başka Murat:

Ateist aklı zaten en basit akılla inanmamayı seçiyor. Çünkü doğruları araştırmak, düşünmek yok. Sadece etrafında ki kendi gibi cahil insanları referans alarak bu yola giriyor. Halbu ki sana onların doğru olduğunu kim söyledi ki? Hiçbir mazeret yok.

yanıt8
yanıt0
Başka Murat:

Bir de sen o gördüğün insanların gerçeği değil hayaliyle muhatapsın. Yani hepsini dışarı da değil beyninin içinde goruyorsun. O olayların insanların tamamı mizansen. Şimdi ilim bilim ne varsa hepsini araştırdın ama gerçeği bulamadın!? Öyle bir dünya yok.

yanıt3
yanıt0
Tarık Dağ:

Sıktı artık bize ne kim kral olduysa oldu 96 yaşında kadın öldü biz yaşayabilecekmiyiz o kadar

28
8
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

73 ten sonra kral olsan ne olur, olmasan ne olur, tahtaya çivi çakamadıktan sonra ..))

20
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title