Haberler

Son Dakika! Heybeliada'da yerleşim yerlerine yakın noktada yangın! Alevler kontrol altına alındı

Güncelleme:

Son dakika! İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Adanın tepesinde çıkan yangın için bölgeye 4 uçak ve 5 helikopter sevk edildi. İstanbul Valiliği, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yangınla ilgili açıklamasında "Heybeliada'da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor." ifadelerini kullandı. Yangın, saat 14.55'te kontrol altına alındı.

Heybeliada'da orman yangını çıktı. Yangına müdahale için bölgeye söndürme helikopteri ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.

Son Dakika! Heybeliada'da orman yangını çıktı, bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi

"ALEVLER YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN"

CNN Türk yayınına telefon bağlantısıyla katılan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, "Rüzgar etkili. Yangına müdahale başladı. Bir helikopter, arazözler ve itfaiye ekipleri geldi. Alevler yerleşim yerlerine yakın. Risk her zaman var. Olağanüstü bir durum olmazsa kontrol altına alabileceğimizi düşünüyorum. Hafta sonu olduğu için bölgede piknik yapanlar olabilir." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Heybeliada'da orman yangını çıktı, bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi

İBBA BAŞKANI İMAMOĞLU: TÜM EKİPLER MÜDAHALE EDİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, " Heybeliada'da çıkan yangına bölgedeki tüm itfaiye ekiplerimiz tarafından müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ile koordineli şekilde yangını büyümeden kontrol altına almaya çalışıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız.

Heybeliada'da yangına Kartal,Maltepe, Büyükada İtfaiyelerimiz 36 personel ve 10 araçla, Orman Genel Müdürlüğü 1 helikopter ve 2 arazöz ile müdahalede bulunuyor, 2 helikopter ve 1 uçak yangın bölgesine seyir halinde. Takviye ekipler hızla yangın bölgesine sevk ediliyor." ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Heybeliada'da yerleşim yerlerine yakın bir noktada yangın çıktı! Ekipler müdahale ediyor

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ada halkı da insan zinciri oluşturarak ellerinde su kovalarıyla söndürme çalışmalarına destek veriyor. Öte yandan İstanbul Valiliği, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 TOMA ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir. Balıkesir ve Bursa'dan sevk edilen 2 helikopter ile İzmir, Muğla ve Antalya'dan sevk edilen 4 yangın söndürme uçağı ve 2 itfaiye aracı adaya hareket halindedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır."

KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının 14.55'te kontrol altına alındığını duyurdu.

Son Dakika! Heybeliada'da yerleşim yerlerine yakın bir noktada yangın çıktı! Ekipler müdahale ediyor

BÖLGEDEKİ VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Heybeliada'ya Kıyı Emniyeti'ne bağlı ekipler de sevk edilirken; KEGM-3 botu, bölgedeki vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdi. NENE HATUN gemisi ve KEGM-5 ve KEGM-6 botları da bölgeye yönlendirildi.

Son Dakika! Heybeliada'da yerleşim yerlerine yakın bir noktada yangın çıktı! Ekipler müdahale ediyor

2020'DE YİNE YANGIN ÇIKMIŞTI

İstanbul'da son yılların en büyük yangını 12 Temmuz 2020'de Heybeliada'da çıkmıştı. Büyük bir çaba ile yangın saatler sonra kontrol altına alınmıştı. Yangın nedeniyle adada 61 bin 805 metrekare alan küle dönmüştü.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Heybeliada İstanbul Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title