Haberler

Son dakika haberleri... ANKARA-Yönetici bulunamayan apartmana kayyum atandı

Güncelleme:

Son dakika haberi... Yönetici bulunamayan apartmana kayyum atandıANKARA'nın Çankaya ilçesinde, aidat toplayamadığı için yöneticinin istifa ettiği 3 katlı apartmana şikayet üzerine dava açılarak kayyum atandı.

Yönetici bulunamayan apartmana kayyum atandı

ANKARA'nın Çankaya ilçesinde, aidat toplayamadığı için yöneticinin istifa ettiği 3 katlı apartmana şikayet üzerine dava açılarak kayyum atandı. Kayyumun da sorunları çözemediği binada doğal gaz kesildi. Bina sakinleri Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) şikayette bulundu.

Çankaya'daki 3 katlı ve 22 daireli Gelibolu Apartmanı'nın yöneticisi Erdal S., aidatların zamanında ödenmediğini gerekçe göstererek, 2 Eylül 2020 tarihinde görevinden istifa etti. Erdal S.'nin istifası sonrası apartmanda kimse yönetici olmak istemedi. Bunun üzerine bina sakinlerinden Halil Sunar, apartmana yönetici atanması, merkezi ısı sisteminin bakım, onarım, verimlilik ve otomasyon işlerinin yapılması için savcılığa şikayette bulundu. Ardından Ankara 9'uncu Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme, Uludağ Yönetim isimli şirketi, geçen 25 Kasım'da Gelibolu Apartmanı'na kayyum olarak atadı. Yönetici şirketin aylık ücreti ise 1000 TL olarak belirlendi. Kayyum ataması sonrası aidatlar, eksik de olsa toplandı. Ancak, birikmiş aidatlar toplanmadığı için doğal gaz alınamadı. Evlerin ısınmaması nedeniyle soğuktan evini terk edenler oldu. Binada yaşamaya devam eden sakinler ise klima ile ısınmaya çalıştı.

'İYİ BİR YÖNETİM İSTİYORUM'

12 yıldır binada oturan avukat Mert Asal, kayyum atanan şirketin sorunlarını çözemediğini belirterek, CİMER'e başvurduğunu anlattı. Kayyum yönetime geldikten sonra işlerin daha kötü olduğunu ifade eden Asal, "Doğal gazın yanması için kendi aramızda para topladık, yatırdık; ama bir türlü yanmadı. Bunu dile getirince atanan şirket bana ve eşime avukatlığımızla ilgili saldırdılar. Kişisel verilerimiz dışarıya çıkarıldığı için devlet kurumlarına şikayette bulunduk. Sonra şirketi inceledik. 22 daire var ve maalesef soğuklar yüzünden yarısı taşındı. Bundan sonra malikler arasında bir çözüm bulanacaktır diye düşünüyorum. Sadece iyi bir yönetim istiyorum" dedi.

Apartman sakinlerinden Ayten Peri Sunar ise 300 lira aidatın toplanmadığı için doğal gaz yanmadığını ifade ederek, "Ben 90 yaşındayım, donduruyorlar bizi. Yönetici uğraşıyor, aidatı 600'e çıkarmak istiyor katiyen vermiyorlar. 2 senedir böyle; ama bu sene daha beter. Çok şikayetçiyim. Kimse yönetici olmak istemedi. 55 senedir burada oturuyorum, tedirgin ediyorlar beni. Apartmanı yıkmak istiyorlar. Heyet getiriyorlar, sapasağlam apartmanı yıkmaya kalkıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Ankara Kayyum Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (5)

sinan :

yorum devam 4, 2. röportajda ki kendi aralarında yakıt için para toplandığı yalandır. Kaygımdan önce istifa eden son yöneticiye sadece aidat toplama ve yakıt için harcama yetkisi verilmiştir karar defterinde yazılıdır. istifa için acil toplantıdan önce aidat bedeli 600 tl. iken bu toplantıda 300 tl. ye düşürülerek karar alınmıştır. halbuki sadece yakıt bedeli için enaz 500 tl aidat gereklidir. Kayyım 700 tl. toplama çağrısı yapmıştır. röportajda Avukat Mert yeni yönetimin ek para

0
0
yanıtYanıtla
sinan :

yorum devam 3 yorum 2 nin belgeleri mevcuttur. Gerçek olmayan ifadeler: 1. Aidat bedeli belirleme ve toplanması büyük sorun olmuştur. Önceki yöneticinin istifa etmesinin nedeni sadece aidat toplanmaması değildir. ödeme yapmayanlar için yasal yollara girmemiştir. Temelinde binanın riskli yapı raporu aldırılması için kendi dahil uğraşan çoğunluğu bodrum ve zemin kat malikleri olan grubun acil onarım kararlarının uygulanamaması için olağanüstü toplantı çağrısıyla istifa etmiştir.

0
0
yanıtYanıtla
sinan :

yorum 6 ... ne düzeyde olduğunu anlamak için bu davranışı yeterlidir. para ödememek için öncül olmuştur. Diğer apartman sakinlerini ve 90 yaşındaki bir insanı kış soğuğuna maruz bırakanların başında gelmiştir. kendisinin doğruluğu bu şekildedir. Medyayı kullanarak röportajda öncül olmuştur. medya ile kendi reklamını yapmaktadır. Tüm yazılı belgeleri mevcuttur. Malesef mahkemenin atadığı kayyum yönetim firması basiretsiz çıkmıştır. mahkemeye 3 firma önerisi verilmiş, fakat başka firma atandı.

0
0
yanıtYanıtla
sinan :

Yorumumun devamı Avukat Mert beyin açıklamalarında saptırarak doğru olmayan ifadeler şu şekildedir. Kendisi kiracı olmakla beraber apartman yönetimi için yıllarca polemik yapmakta, malikler ve kiracılar arasında sürekli müdahalerde bulunarak binanın akibetine yönelik karmaşa yaratmaktadır. Bütün malikleri alaycı ve hakaretler yağdırarak yazışmalar yapmakta, kayyum atanması için tebligat geldiğinde Türk Mahkemelerini küçük düşürücü ifadeler kullanmıştır. üstelik mesleği avukatlıktır.

0
0
yanıtYanıtla
sinan :

Gelibolu apartmanı maliklerinden biri olarak ve binayı 1962 yılında yaptıran dedemin anısına bugüne kadarki son enaz 15 yıllık apartman yönetimi ve kimi maliklerin sebep olduğu bu kabül edilemez rezil manzara için kimi doğru olmayan ropörtaj da ki açıklamalara yorum ve gerçek bilgileri vermek ihtiyacı duydum. röportajda ki saygıdeğer hanımefendinin söylemleri tamamıyla gerçek ve doğrudur. 500 harf dolduğu için diğer yorumda devam ediyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title