Haberler

Hurdacı babanın şampiyon çocukları

Güncelleme:

ANKARA'da, topladığı hurdaları satarak, ailesinin geçimini sağlayan Kenan Polat'ın çocukları Zeynep (13) ve Serhat (16) Polat, muay thai branşında birlikte antrenman yaparak, 2 yıl içinde katıldıkları müsabakalarda birçok madalya kazandı.

ANKARA'da, topladığı hurdaları satarak, ailesinin geçimini sağlayan Kenan Polat'ın çocukları Zeynep (13) ve Serhat (16) Polat, muay thai branşında birlikte antrenman yaparak, 2 yıl içinde katıldıkları müsabakalarda birçok madalya kazandı. Pandemi döneminde evlerinin bahçesine kurdukları kum torbasında, karşılıklı antrenman yapan Zeynep ve Serhat'ın hedefi, milli sporcu olmak.

Keçiören ilçesi Bağlum Mahallesi'nde oturan Zeynep ve Serhat Polat kardeşler, 2 yıl önce muay thai sporuna başladı. Güçkobir Spor Kulübü'nde önce Zeynep sonra da ağabeyi Serhat Polat antrenmanlara başladı. Zeynep ve Serhat, birlikte antrenman yaparak kısa sürede önemli başarılar elde etti. Zeynep, kulüp bünyesinde katıldığı 2019'da Erzincan'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 2'ncilik, yine aynı yıl Antalya'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 3'üncülük elde etti. Serhat Polat da yine aynı yıl Antalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 2'nci oldu. Zeynep'in muay thai'de 7, diğer branşlarda 5 madalyası; Serhat'ın ise güreşte 12, muay thai'de 3 madalyası var.

'BOKS ANTRENÖRÜ OLMAK İSTİYORUM'

Zeynep ve Serhat Polat kardeşler, pandemi döneminde evlerinin bahçesinde ağaca astıkları kum torbasında karşılıklı antrenman yaparak, formlarını korumaya çalışıyor. Zeynep Polat, boksu sevdiğini söyleyerek, "Sabah 07.00'de kalkıp 08.00'e kadar koşu yapıyoruz sonra bahçemize kurduğumuz boks torbasına vuruyoruz. Maç, koşu derken saat 11.00 oluyor. Hedefim boks antrenörü olmak, daha iyi yerlere gelmek. Boks yapmayı seviyorum. Ben dünya şampiyonu olmak istiyorum. İyi bir yerlere gelip aileme bakmak istiyorum. Beni fark etsinler istiyorum. Ankara 1'inciliklerim var. Türkiye'de 2'nci oldum. Milli takım seçmelerinde 1'inci oldum. Dünya Şampiyonası'nda 3'üncü oldum. 12 madalyam var" dedi.

'MİLLİ SPORCU OLMAK İSTİYORUZ'

Milli takımda yer almak istediklerini söyleyen Serhat Polat da "Güreşe başlamıştım. Orada da güzel dereceler aldım. Daha sonra bırakmak zorunda kaldım. Kardeşimin kulübüne gittim. Birkaç antrenman yaptım. Hoca 'Seni beğendim' dedi. 2 yıldır gidiyorum. Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü oldum. Kardeşimle evimizin bahçesine boks torbası kurduk. Koşuyu da yolda yapıyoruz. Sadece kendi hedefim değil kardeşimle beraber milli sporcu olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serhat Polat Kenan Polat Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title