Haberler

Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çelebi'nin eşine verdiği tavsiyeye tepki gösterdi: Yazık, utanç verici

Güncelleme:

DEVA partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin yeni üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takmasının ardından çocuk yapması tavsiyesi vermesine tepki gösterdi. Çelebi'nin eşinin 'doktora' ve 'kariyer' yaptığını söylemesinin ardından Erdoğan'ın kullandığı "Kariyeri çocuk doğurmak" sözleri hakkında Ali Babacan, "Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Yazık, utanç verici" dedi.

2018'de gerçekleştirilen seçimler sırasında CHP'den İzmir Milletvekili seçilen emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi, Memleket Partisi'ne geçmiş ancak Muharrem İnce ile anlaşamadığı için bir süre sonra buradan da ayrılarak yoluna bağımsız devam etmişti. Çelebi, geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı'na geçeceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BUGÜN ROZET TAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün haftalık grup toplantısında AK Parti'nin yeni üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktı. Rozet takılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çelebi'nin de yer aldığı AK Partili isimler, hep birlikte ellerini havaya kaldırdı.

"ATATÜRK'ÜN ASKERİ OLARAK YOLUMA AK PARTİ'DE DEVAM EDECEĞİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Çelebi'ye konuşması adına söz verdi. "Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim" diyen Çelebi konuşması sonrası kürsüden indi, bu sırada da mikrofonlar sustu.

ERDOĞAN'IN ÇOCUK TAVSİYESİ OLAY OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Mehmet Ali Çelebi ve eşi Kezban Merey Çelebi'yi durdurarak kaç çocukları olduğunu sordu. Çelebi'den "1" yanıtını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra bir uyarıda bulundu ve "Sayımızın artması lazım." diyerek çocuk istedi. Çelebi ise, eşinin 'doktora' ve 'kariyer' yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yanıta ise "Kariyeri çocuk doğurmak" diye karşılık verdi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuştu.

BABACAN'DAN TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösterdi. Babacan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Gördüğü her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini söylüyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor ama milyonlarca Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici."

Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çelebi'ye yaptığı çocuk tavsiyesine tepki: Kürt vatandaşımızı teröristlikle itham ediyor

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Ali Çelebi Ali Babacan Çelebi Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024?
500

Yorumlar (12)

Faruk :

Adamın her konuştuğu nerenize batıyor anlamıyorum.

133
144
yanıtYanıtla
Trabzon61:

Sayin Babacan bir kac oy alicam diye lutfen bu tarz kirli siyasetlere girmeyin. Icraatla gelin baskalarini lekelemekle degil.

119
94
yanıtYanıtla
Bahadir Yildirim:

Sana ne Bebecan sana tavsiyede bulunulursa sen o zaman konuşursun bu konuda

68
80
yanıtYanıtla
mehmet sadık kaya:

Konuşmak için konuşanlar,maksat oda muhalefet yapıyor desinler

90
43
yanıtYanıtla
Kamil Buyrat:

Çocuğa bakım sorumluluğuna akp mi üstlenecek

58
38
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

kadınların kariyeri ve görevi çocuk doğurmak !!!!! okumasınlar çalışmasınlar.... yazık....

41
36
yanıtYanıtla
kadir kara:

sen anca nasıl öne cıkarım dıye cabala kım oldugunu bıl sonra konus dogru dıyo almanlar gıbı cocuk yapmayın neslın tukensın nere gıdıyoz anlamıs degılım ıslam ulkesıyız hıc alakamızyok tayıp kazanamayada görelım ne olcak ulke sızlere kaldıysak vayhalımıze

30
46
yanıtYanıtla
Murat Bayar:

Adamın tek derdi vatan olduğu için bir büyük olarak tavsiyede bulunmuş bundan doğal ne var.

18
26
yanıtYanıtla
engin hazlipinar:

Samimi cunku. Digerleri gibi yapmacik degil. Ayrica milletimizin gelecegi neslimizin devami icin her ailede ortalama minimum 2.1 cocuk yapilmasi gerektigi biliniyorken bunu Reis in dile getirmesi neden ayip olsun. Bir baba gibi yaklasiyor insanlara. Ne var bunda?

15
28
yanıtYanıtla
mardinli yiğit:

Kürtler Ne alaka babacan.. bir şeye de Kürtleri katmadan konuşsanız..

21
15
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title