Haberler

Son dakika haber: Bulgaristan'da hükümet karşıtı protestolar sürüyor

Güncelleme:

Son dakika güncel haberi: Hükümet karşıtı protestoların 30. gününe girdiği Bulgaristan'da, başkent Sofya'da ve diğer bazı şehirlerde binlerce insan sokaklara dökülerek Başbakan Boyko Borisov hükümetinin ve Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev'in istifasını istedi.

Hükümet karşıtı protestoların 30. gününe girdiği Bulgaristan'da, başkent Sofya'da ve diğer bazı şehirlerde binlerce insan sokaklara dökülerek Başbakan Boyko Borisov hükümetinin ve Cumhuriyet Başsavcısı İvan Geşev'in istifasını istedi.

Sofya'da sosyal medya üzerinden organize olan göstericiler Bakanlar Kurulu binası önünde toplanarak, "İstifa", "Mafya", "Adalet ve Demokrasi" sloganları attı.

Daha sonra yürüyüş yapan protestocular, 3 kavşakta dün gece güvenlik güçlerinin zorla kaldırdığı çadırları yeniden kurdu. Kavşaklar trafiğe kapatılırken, sadece ambulansların geçebileceği dar şeritler bırakıldı.

İçişleri Bakanlığının yürüyüş güzergahında bulunan kamu binaları önünde yoğun güvenlik önlemleri almasına rağmen göstericiler, Bakanlar Kurulu binasına yumurta, domates ve domuz kulakları attı.

Hiçbir siyasi parti sembolü taşımayan protestocular, hükümetin istifasına ve parlamentonun feshedilmesine kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Radev'den göstericilere destek

Bu arada hükümete muhalif olan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, sosyal medya hesabından protestoculara destek vererek, "Siyasi sorumluluk almaktan kaçınan yürütme organları güvenlik güçlerini, protesto eden binlerce Bulgar'a karşı kullanıyor." dedi.

Daha önce görülmemiş bir siyasi gerginlik ortamında iktidardakilerin toplumsal barışı ve huzuru feda etmeye hazır olduklarını belirten Radev, "Ülke genelinde bir aydır süren protestolar, dünya medyasının da gördüğü gibi ülkedeki mafyalaşmış sisteme son vermek istiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Hükümet Sofya Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title