Haberler

Son Dakika! Financial Times, koronavirüs aşısını bulan Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi 'Yılın Kişisi' seçti

Güncelleme:

Son dakika! Financial Times gazetesi, koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi 'Yılın Kişisi' olarak seçti.

Yılın kişisi olarak Türk bilim insanlarını seçen Financial Times'ta, Türeci ve Şahin hakkında şu ifadelere yer verildi:

"BioNTech'in kurucu ortakları, geçtiğimiz hafta dünyanın dört bir yanından evrak işleriyle boğuşurken, 90 yaşındaki Margaret Keenan'ın Birleşik Krallık'ta aşı yapılan ilk hasta olduğu TV görüntülerini kaçırdılar. Çift, o anlardan arkadaşları ve meslektaşlardan gelen mesajlar yoluyla haberdar oldu.

"İNSANLARIN İLK KEZ AŞILANDIĞINI GÖRMEK ÇOK FARKLI"

Dr. Şahin, "Gergindik" diye itiraf ediyor. Altı ülkedeki klinik çalışmalarda 22.000'den fazla kişiye aşılarının uygulandığını görmesine rağmen Şahin "İnsanların testler dışında gerçekten ilk kez aşılandığını görmek çok farklı" dedi.

Yeni bir salgının yayılmasından bir yıldan daha kısa bir süre sonra güvenli ve etkili bir aşıya sahip olmamız Financial Times'ın 2020 Yılın Kişisi olarak seçtiği Dr. Şahin ve Dr Türeci'nin başarısını ortaya koyuyor.

Bilim, doğası gereği yavaş ve özenli bir iştir. Hipotezlere meydan okunmalı ve yeni fikirler tükenene kadar test edilmelidir. Başarısızlık, sürecin önemli bir parçasıdır. Hastalığı önlemede yüzde 95'in üzerinde başarılı olan bir aşı üretilmesi de bu çiftin başarısını daha da dikkat çekici hale getiriyor."

AŞI 4 ÜLKEDE ONAYLANDI

Amerikan Pfizer şirketi ve Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurucusu olduğu BioNTech yaptıkları çalışmalar sonucunda koronavirüse karşı etkili aşı geliştirdi. Aşı ABD, Kanada, İngiltere ve Kuveyt'te onaylanırken, aşılanma süreci de başladı.

YILIN KİŞİSİ SEÇİLDİLER

Financial Times gazetesi ise 'Yılın Kişisi' olarak koronavirüs aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi seçti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Özlem Türeci Uğur Şahin Times Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (16)

suskun:

helal olsun insan gurur duyuyor hocalarımızın ellerinden öperim saygılarımı sunarım

3
3
yanıtYanıtla
Aydın:

Bütün dünya bu bilim insanlarını takdir edip aşılarını insanları üzerinde uygularken yerli ve milliliği kimseye bırakmayanlar Çin aşısı peşindeler.

4
1
yanıtYanıtla
ibomersin:

Len armut aşıyı verdiler de biz mi almadık 1 milyon aşi verebiliriz dediler sadece zaten aldık da onu yerli aşı çıkana kadar çin aşısı ni kullanacaklar mecburen

yanıt0
yanıt0
Hala:

Anlamadığım neden sürekli bu ikisi parlatılıyor 3 firma daha buldu onlarda PR departmanı bu kadar iyi çalışmıyor anladığım kadarıyla?

2
2
yanıtYanıtla
Faruk:

Bu insanlarımız varken çinden aşı alanlara ne diyelim. Kobay değil Türk halkı. Çın den gelişmiş kimse ülke aşi almıyor. Sakin vurunmayin eyy millet bir bilinmez var çin aşısında.

2
2
yanıtYanıtla
BEN GURUR DUYMUYORUM:

ülkelerine hiç bir faydası olmayan, ülkesine kendi buldukları aşıdan bir gram ayıramayan bunlarla ne gurur duyacağım, onlarla gurur duyacaklar, ingilizler, almanlar, amerikalılar

2
1
yanıtYanıtla
malum:

dünyada aşıyı sadece bunlar bulmadıki. diğer aşıları bulanların neden adı yok da hep bunlar medya da boy gösteriyor. şuan piyasada 2 aşı daha var onları bulanlar neden belli değil. TÜRKLER ama bize 1 milyon aşıyı bile veremezken 8 milyonluk israile 8 milyon aşı verdiler. bu nasıl TÜRKLÜK!?

2
1
yanıtYanıtla
ahmed:

Hiç inandırıcı değil. Pfizer CEO su kendine vurmuyor sözde Türklerin bulduğu aşıyı. Şu ana kadarda 6 kişi bu sözde Türklerin bulduğu aşıdan dolayı öldü. Bill Gates''in salgından önce bu sözde Türklerin olduğu firmaya yatırım yapması zaten dönen dolabı çok iyi anlatıyor

0
2
yanıtYanıtla
KÖYÜN DELİSİ:

İMKAN VERİP SAHİP ÇIKSAYDIK BU GÜN AŞIYI BİZ YAPMIŞTIK. PADİŞAHIM ÇOK YAŞAYA DEVAM

1
0
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Bu insanlar önemli bir başarı gösterdiler gurur duymalıyız. Ancak bu insanları dünyada bizim kadar parlatan yok. Bakmayın bizim gazetelere sanki dünyada korona aşısını sadece bu kişiler bulmuş gibi davranılmıyor tek megolaman davranan bizim gazeteler.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title