Haberler

Son Dakika: Yurt dışındaki HDP'li Osman Baydemir'in kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığı'na gönderildi

Güncelleme:

Son dakika: Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki HDP'li Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de olduğu belirtilen ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan eski milletvekili HDP'li Osman Baydemir'in iadesi ve kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırladı. Savcılıkça hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Başsavcılıkça, eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan başlatılan soruşturma sürüyor.

15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Soruşturma kapsamında Baydemir'in çeşitli tarihlerde silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "yasama meclisi" olarak kabul edi·len Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarına "diplomasi komisyon üyesi" olarak katılıp, konuşma yaptığı, terör örgütü PKK'ya müzahir bazı yayın organlarında yapılan çağrılara uyarak yasa dışı etkinliklere katıldığı, PKK'lı teröristlerin cenazelerine katıldığı tespit edildi.

Bunun üzerine yurt dışında olduğu değerlendirilen Baydemir hakkında Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliğince, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İNGİLTERE'DEN İADESİ İSTENİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yurt dışındaki Baydemir hakkında kırmızı bülten ve iade talebini Adalet Bakanlığına gönderdi.

İngiltere yetkili adli makamına gönderilen talepnamede Baydemir ile ilgili yürütülen terör soruşturmasının sonuçlandırılabilmesi için Türkiye'ye iade edilmesi istendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Adalet Bakanlığı Osman Baydemir Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (31)

idil:

bu adamı yurt dışına çıkmasına göz yuman itleri atın içeri

35
8
yanıtYanıtla
oben:

tavşan kaç tazı tut bu hep haindi bilmeyenmi vardı şehit vergileriyle maaş oldı bu hain

23
12
yanıtYanıtla
Şimdi mi aklınız başınıza geldi:

Hemde yıllarca milletvekili maaşı ve Belediye Başkanı maaşı aldı. Hain olduğunu hep söylüyordu ama hiçbir şey yapılmadı.

yanıt2
yanıt3
Seyfi:

Suratlarından hainlik akıyo bunların, bu saatten sonra hdp ye oy veren benim nezlimde terörist sevici ve vatan hainidir.

13
18
yanıtYanıtla
DENETİCİ:

Madem öyle devlet parti kurmaya neden izin veriyor ayrıca senin verdiğin vergiyle seçim yardımı yapan da yine devlet

yanıt8
yanıt3
engürülü:

su kabağına kaş göz, kocaman yayıkda bi ağız çizmişler.

17
11
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

Bu ülke, nin yemeğini ye parasını ye ondan sonra ülkenin altına dinamit koymak için mücadele et çoluğuna çocuğuna haram olsun o aldığın milletvekili maaşları çakal suratlı

15
13
yanıtYanıtla
FATİH:

NEKA GÜZEL NEKA GÜZEL ÖNCE YURT DIŞINA ÇIKIŞINA İZİN VER SONRASINDA 15 YI CEZA İSTEMİ İLE YAKALAMA EMRİ VER. ADLİ KONTROL ŞARTINDAN SONRA BU ÇIKTI ÖNCE KAÇMASINA GÖZ YUM SONRASIMI TAM KOMEDİ YAKALAMAMA EMRİ LAN ADAM İNGİLTEREDE ONLARDA HEMENCECİK EMRİN BAŞIM ÜSTÜNE NAH ALMI DİCEK SANIYONUZ

19
7
yanıtYanıtla
Bu haber sitesi kaliteyi düşürdü:

Butonların yerlerimi değişmiş. Like vereceğim yerde herkese eksi verdim

yanıt3
yanıt0
DEVLET AKLI:

Belki de devletin isteği vermeleri değil vermemeleridir hainin birini içeriye atmakla hain bitmiyor ama bu hukuki durumu devlet olarak kullanma durumu olabilir. tabi içerde olmasını hatta mümkünse idamın çıkmasını ve bütün hainlerin idam edilmesini isteriz elbette ama vardır devletin de bi düşündüğü.

yanıt5
yanıt9
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title