Haberler

Son Dakika: Cübbeli Ahmet'in işaret ettiği silahlanan selefi gruplar hakkında soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

Son dakika: Türkiye'de bulunan selefi derneklerinin silahlandığını ve iç savaşa hazırlandığını söyleyen Cübbeli Ahmet, söz konusu iddiasıyla ilgili bu sabah ifade verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise Cübbeli Ahmet'in ifadesi sonrası hemen harekete geçti ve soruşturma başlattı.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, " Türkiye'de 2 bin selefi derneği var. Şahıslar pompalı, iç savaşa hazırlanıyorlar" ifadesinden sonra bu sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. İfade sonrası ise savcılık hemen harekete geçti. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin konuyla ilgili "Silahlandığı iddia edilen gruplara yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı" ifadelerini kullandı.

SABAH SAATLERİNDE İFADE VERDİ

Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de 2 bin selefi derneğin silahlandığını iddia etmişti. Televizyon programındaki bu sözler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 3 gün önce Cübbeli Ahmet Hoca'ya tebligat göndererek ifadeye çağırmıştı. İfadeye çağırılan Cübbeli Ahmet Hoca, sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ifade verdiği öğrenildi.

HEMEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İfadesinden sonra ise söz konusu derneklerle ilgili soruşturma başlatıldığı haberi geldi. Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin yaptığı açıklamada "Silahlandığı iddia edilen gruplara yönelik İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı" dedi.

CÜBBELİ AHMET NE DEMİŞTİ?

CNN Türk'te katıldığı programda Cübbeli Ahmet şunları söylemişti "Şahıslar pompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihat ilan edecek, öbürü Mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. Mutlaka kontrol edilmesi lazım."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ahmet Mahmut Ünlü Türkiye Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500

Yorumlar (80)

Mehmet CANBEYLİ:

Belam bin zındık Cübbeli din ticareti yaptığı zaman kadın ticareti sümüki şerif yanmaz kefen ölüm melekleriyle işbirliği Lalegül kasapta at eti derken satacak bişey bulamayınca bu sefer muslumanlari satmaya başladı bu zındık Cübbeli

39
106
yanıtYanıtla
Yusuf:

Belam melam diye havladığına göre selefi bir militansın belli

yanıt2
yanıt8
Fayma:

Bence sende selefisin cübbeli hocamız müslümanları satmaz ve satmadıda git işine daha müslüman ney onu bilmiyorsun

yanıt7
yanıt3
bak murat , yusuf , ve fayma:

murat açık , yusuf ve fayma cüpeliliyi sevmediğinizi idda edemem , ama idda ediyorum sabah namazlarını kılmıyorsunuz , sevginizde, hayatınızda, hocanızda sizin gibi yalancı.

yanıt3
yanıt14
Münir:

Cübbeli ehli sünnettir ne diyorsa doğrudur

29
26
yanıtYanıtla
İbrahim Can:

Peygamber mi bu züppeli?

yanıt1
yanıt2
Eyman Zevahiri:

Fetullah Gülen de Ehli Sünnet olduğunu söylerdi

yanıt0
yanıt0
İlker:

Cübbeli Ahmet hoca boş konuşmaz acilen selefilere hamle yapılmalı. Allah razı olsun hocamdan

yanıt1
yanıt0
Bozkurt:

Böyle vatanını ve milletini seven hocalara can kurban

yanıt0
yanıt0
Serdar:

Boşuna konuşmuyor hareket edenler var ama aslı araştırmayla ortaya çıkar

20
19
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title