Haberler

Son Dakika: AYM'nin "Işıklar yanıyor" toplantısı sona erdi: Engin Yıldırım Twitter hesabını kapatmalı

Güncelleme:

Son dakika: Yerel mahkemenin Enis Berberoğlu kararını değerlendirmek üzere toplanan Anayasa Mahkemesi'nin 3,5 saatlik görüşmesi sona erdi. Toplantıdan herhangi bir karar çıkmadı. Öte yandan bazı üyeler "Işıklar yanıyor" paylaşımı gündem olan Engin Yıdırım'ın Twitter hesabını kapatması yönünde telkinde bulundular.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu ile ilgili karını yok sayması tartışmalara neden olurken, AYM üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından kurumun gece çekilen fotoğrafını paylaşarak 'Işıklar yanıyor' paylaşımı yaptı.

Engin Yıldırım'ın darbe iması içeren paylaşımına hükümet kanadından peş peşe sert tepkiler gelirken, Anayasa Mahkemesi de hem Enis Berberoğlu kararını hem de Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" başlıklı paylaşımını ele aldı.

TOPLANTIDAN KARAR ÇIKMADI

Anayasa Mahkemesi'nin toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Toplantıda herhangi bir karar alınmadı ancak bazı üyeler Engin Yıdırım'ın Twitter hesabını kapatması yönünde telkinde bulundular. Yıldırım hakkında inceleme başlatılması hususu tartışıldı ancak herhangi bir karar çıkmadı.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından AYM binasının fotoğrafını paylaşıp "Işıklar yanıyor" notunu yazmıştı. Yıldırım'ın bu paylaşımında yer alan ifade, siyaset dünyasında olağanüstü bir gelişme olduğu zaman 'Genelkurmayın ışıkları yanıyor' cümlesi kullanılması sebebiyle darbe iması olarak yorumlandı. Bunun üzerine AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere çok sayıda isim tepkisini paylaşmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu Engin Yıldırım Twitter Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500

Yorumlar (34)

İlginç:

Işıklar yanıyor denilince darbe anlamına mı geliyor. İnsanların bakış açılarını değiştirmeleri gerekiyor. Herşeyi darbeye bağlamak saçmalık.

24
8
yanıtYanıtla
erhan:

maşeellah çok zekisin aslanım afferin sana!! ya çok akıllısın işine gelmiyor yada çok geriden zekalısın sende bilmiyorsun.

yanıt0
yanıt0
X-men:

Işık’ın yandığı yer önemli sen gençsin herhalde geriye dönük bir araştır anlarsınız bu kadar niye tepki verildiğini saçmalık olmadığını

yanıt2
yanıt3
Sunay Köseoğlu:

Türkiye Cumhuruyeti tarihini bilseydiniz Işıklar yanıyor cümlesinin ne demek olduğunu çok iyi anlarsınız

yanıt2
yanıt2
fevzi:

AY mahkemesi en üst mahkemedir ne derse o yapılır. Ülkede anayasa kalmamış , yatırımcı ne diye gelsin buraya , yasaların korumadığı ülkede kabilelik olur.

16
7
yanıtYanıtla
Erol:

O devirler geçti. Artık senin gibi 3-5 postal yalayıcısı kaldı

yanıt2
yanıt9
fwef:

çok doğru dedin

yanıt6
yanıt1
Hekim:

Hadi oradan gevşek

yanıt1
yanıt5
ref:

Mağdur oldular hemen oy verin

13
7
yanıtYanıtla
Nihat hattat:

Secimle gitmemek icin her turlu hileye hazir olun, sirf yine magdur edebiyati yapmak icin yeni yontemler deneniyor. Umarim ulkeyi karanliga hapsetmezler.

17
3
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title