Haberler

Motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için uluslararası prosedürler devreye alındı

Güncelleme:

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olan ve 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı anlaşılarak hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud hakkındaki soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne yol açtığı öne sürülen Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlunun yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm sürecin titizlikle işletildiğini bildirdi.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun trafik kazasına ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapma ihtiyacı duyulduğu belirtildi.

Olay tarihi olan 30 Kasım'da Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması neticesinde, motosiklet sürücüsü Göçer'in yaralandığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca "taksirle yaralama" suçundan derhal soruşturma işlemlerinin başlatıldığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Yunus Emre Göçer'in yaralanması ve suçun niteliği, kusura ilişkin ilk tespitler dikkate alınarak şüpheli Mohamed Hassan Seıkh Mohamud'un aynı gün ifadesi alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. 06.12.2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer'in vefat etmesi üzerine, suç vasfının değişmesi sebebiyle şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan gözaltı talimatı verilmiştir.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun karıştığı trafik kazasıyla ilgili açıklama

Şüphelinin yurt dışına 02.12.2023 tarihinde çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemediğinden 08.12.2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için Adli Tıp Kurumundan rapor düzenlenmesi talep edilmiştir. Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir."

"ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMA SÜRÜYOR"

Bu arada, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu açıklamayı alıntılayarak "Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için uluslararası prosedürler devreye alındıYunus Emre Göçer

NE OLMUŞTU?

Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)'in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil çarpı. Çarpmanın etkisi ile yola savrulan Göçer ağır yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 Aralık'ta hayatını kaybetti.

KAZADA KUSURLU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Mohamud hakkında dün yurt dışına çıkış yasağı koyarak kurye Göçer'in ölümünden sonra polisin kaza tutanağında kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyayı bilirkişiye göndermişti. Adli trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan ve savcılığa dün sunulan raporda, Yunus Emre Göçer'in kusuru olmadığı, Somali cumhurbaşkanının oğlunun kusurlu olduğu belirtilmişti.

Motokuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu için uluslararası prosedürler devreye alındıMohammed Hassan Shekh Mohamud

YAKALAMA KARARI ÇIKTI AMA YURT DIŞINA KAÇTIĞI TESPİT EDİLDİ

Bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli Mohamed Hassan Sehıkh Mohamud hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçu kapsamında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcılık talebinde, "5271 sayılı CMK'nın 98/1. maddesi uyarınca şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenerek yakalandığında 24 saat içerisinde savcılıkta hazır edilerek ifadesinin alınması, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten savcının sevk durumunu değerlendirmesi" yer aldı.

Yakalama kararının ardından Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un Ataşehir'deki adresine polis gitti. Ancak Mohammed Hassan Shekh Mohamud adresinde bulamadı. Yapılan tespitler sonrası Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı belirlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Yunus Emre İstanbul Somali Uluslararası İlişkiler Trafik Kazaları Hukuk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Sami İşgören:

türk olsaydı bu şekilde bırakacakmıydınız adamı tabiki hayır.adama yol verdiniz şimdide uluslararası yok bilme yakalama geçin bunları getirebiliyorsanız getirinde görelim.

189
4
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Bu olay kime varıyorsa hepsi bulunsun yazıktır insan hayatı bu kadar ucuz olamaz

106
1
yanıtYanıtla
Metin Demir:

Bu adama hani yurtdışı yasağı gelmişti

64
1
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Geldi geldi de adam yurt dışına gittikten sonra geldi

yanıt38
yanıt0
Ütopik Yorumcu:

Adamı saldılar önce ilk fırsatta kaçtı zaten adam dururmu zaman tanıdılar resmen hiç bir şeyde yapamazlar devletsin yiyorsa getirtip yargılarsın yada o aileye ciddi bir kan parası vermelisin

59
3
yanıtYanıtla
aristoteles:

Bilerek adamı gönderdiniz t sonrada devreye sokmuuşmuş bu tanrı neyapar acaba bu kadar haksızlıklar şkarşısında bir avuc insanın milyonların kadertiyle oynamasına nasıl ses etmez yok heralde olsa jhaksızlık yaptırmazdı

22
2
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

Mağdurun hayati tehlikesi var, buna rağmen mahkeme sanığı serbest bırakıyor, Savcılık itiraz bile etmiyor

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title