Haberler

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: Türkiye 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak

Güncelleme:

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye ile Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nın detaylarını açıkladı. İki ülke arasında ortak bir deniz kuvvetlerinin oluşturulacağını söyleyen Mahmud, "Türk kardeşlerimiz bu anlaşma çerçevesinde sadece 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak. 10 yıllık işbirliğinden sonra biz de denizlerimizi koruyacak bir donanmaya sahip olacağız." ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye ile Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nın bölge ülkelerine yönelik bir tehdit oluşturmadığını belirterek, "Türk kardeşlerimiz bu anlaşma çerçevesinde sadece 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak. 10 yıllık işbirliğinden sonra biz de denizlerimizi koruyacak bir donanmaya sahip olacağız." dedi.

TÜRKİYE İLE SOMALİ ARASINDA SAVUNMA ANLAŞMASI

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye-Somali arasında imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması'nın Somali Meclisi tarafından onaylanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: Türkiye 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacakSomali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud

"ANLAŞMANIN BÖLGE ÜLKELERİNE YÖNELİK DÜŞMANCA BİR AMACI YOK"

Türkiye ile yapılan anlaşmanın Somali'de terörizm, dış tehditler, korsancılık ve yasa dışı balıkçılıkla mücadele ile kıyıların korunmasını ve deniz kaynaklarının geliştirilmesi gibi konularda işbirliklerini kapsadığını kaydeden Mahmud, anlaşmanın, Etiyopya veya başka bir ülkeye yönelik düşmanca bir amacı olmadığını söyledi.

"TÜRK KARDEŞLERİMİZ 10 YIL BOYUNCA DENİZLERİMİZİ KORUYACAK"

İki ülke arasında ortak bir deniz kuvvetleri oluşturulacağını açıklayan Mahmud, bu kuvvetlerin, Somali sularını 10 yıl boyunca koruyacağını ve deniz kaynaklarının gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Mahmud, "Türk kardeşlerimiz bu anlaşma çerçevesinde sadece 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak. 10 yıllık işbirliğinden sonra biz de denizlerimizi koruyacak bir donanmaya sahip olacağız." şeklinde konuştu, Cumhurbaşkanı Mahmud, Türkiye'nin Somali'ye sağladığı desteğin diğer dünya ülkelerin verdiği destekten farklı olduğunu sözlerine ekledi.

Somali Cumhurbaşkanı Mahmud: Türkiye 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak

ÜLKEDEKİ EN BÜYÜK GÜVENLİK SORUNU EŞ-ŞEBAB TERÖR ÖRGÜTÜ

Türkiye ile Somali arasında 8 Şubat'ta savunma ve güvenlik konularını da içeren Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı. Ekonomik ve siyasi sorunların yaşandığı Somali'de terör örgütü Eş-Şebab yıllardır ülkede güvenlik sorunu oluşturmaya devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Somali Savunma Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

Yasef Behar:

Bizim askerlerimizin işi ne oralarda onlarda terorle mücadele edıyor nıye askerlerımız orada şehit olsunkı

96
348
yanıtYanıtla
Ebu Huzeyfe:

ABD ing fransz askerleri dünyayı gezecek bize yasak öylemi ?

yanıt252
yanıt38
Yasef Behar:

Amerıkan askeri paralı asker bızım askerımız gıbı gıtmıyor askere bızımkıler vatanını korumak için gıdıyor somalı için degıl

yanıt59
yanıt194
sade vatandaş:

ebu huzeyfe sen arapmısın suriyelimisin afganmısın yoksa Türkmüsün anlayamadım Türksen Türklüğündenmi utanıyormusun o ismi kullanıyorsun yoksa Osmanlı torunumusun gerçi Osmanlıda dil farsça türkçe karışıktı oda olmaz merak ettim

yanıt5
yanıt22
Hasan Turan:

Yasef misin nesin. Askerlik bile yapmamışsın burda maval okuma. Bizde de paralı askerler gider yurt dışına, suriyeye veya afrikaya. Acemi askerin orda ne işi var. İşi bilmiyosun bir de yorum yapıyorsun.

yanıt44
yanıt4
Orhan Dik :

Bizim askerimiz para almıyor mu onu anlamıyorum? Zamanında Türkiye'deki toprakları başka uluslardan alıp 1000 yıl boyunca Türk toprağı haline getiren milyonlarca asker sayesinde burası bizim toprağımız olduğu gibi, Somali, Suriye gibi birçok ülkedeki faaliyetlerimiz sayesinde dünyada iyi kötü söz sahibiyiz. Güçlü devletin eli heryere uzanır.

yanıt5
yanıt2
Erkan Arslan:

Hazır önünde Yaninda Ege Adaciklari Afrikanın Denizlerinden Bize Ne

71
213
yanıtYanıtla
Kenan Tepretoğlu:

boşa gezmeseler bari balık tutsalar, dandik hamsi bile ülkede 100 TL :)

64
140
yanıtYanıtla
Abdullah Ağaç.:

Dandik hamsi dediğin şey bir paket sigara parası ? Doğru size herşey bedeva gelmeli ? 1 saat çalışssan 1 kg hamsi alırsın.

yanıt9
yanıt9
Kenan Tepretoğlu:

Somali de bazı işadamlarımızın limanları, yatırımları var, kapiş :)

129
54
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title