Haberler

Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun karıştığı kaza sonrası motokurye Göçer'in ailesini aradı: Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır

Güncelleme:

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un karıştığı kazayla ilgili, Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur Türkiye'ye geldi. Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret eden Nur, Somali Cumhurbaşkanı ile Göçer'in eşi Öznur Göçer'i görüştürdü. Taziyelerini ileten Somali Cumhurbaşkanı, "Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır." dedi.

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret etti. Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer'in de bulunduğu ofiste, Somali Cumhurbaşkanı telefon açarak taziyelerini iletti.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE TELEFONU

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'i ofisinde ziyaret etti. Ziyarette, kazada hayatını kaybeden Yunus Emre Göçer'in eşi Öznur Göçer de bulundu. Ziyaret sırasında Bakan Nur'u arayan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Göçer'e taziyelerini iletti.

Somali Cumhurbaşkanı, oğlunun karıştığı kaza sonrası motokurye Göçer'in ailesini aradı: Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır

"TÜRK ADALET SİSTEMİNE GÜVENİMİZ TAMDIR"

Göçer'in teşekkür ettiği görüşmede, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Ben Somali Cumhurbaşkanıyım. Mohammed Hassan'ın babasıyım. Acınızı paylaşıyorum. Başsağlığı diliyorum. Bütün kalbimiz sizlerle. Bunu bilmenizi istiyorum. Türkiye adaletine ve Türk adalet sistemine güvenimiz tamdır. Saygımız da sonsuzdur. Her şey gerektiği gibi devam edecektir. Bütün süreçler ve bütün prosedürler... Ben sadece bir baba olarak size duygularımı, başsağlığı dileklerimi iletmek istedim. Ayrıca eşim de aynı duygularla ve dileklerle, dileklerini size iletmemi istedi. Benim arama sebebim budur. Allah rahmet eylesin diyoruz ve onun için dua ettiğimizi bilmenizi istiyoruz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kaza sonrası taziye telefonu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti. Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kaza sonrası taziye telefonu

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunus Emre Yunus Emre İstanbul Türkiye Somali Yargı Diplomasi Kaza Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Tutankamon Hoca:

Türkiyede bmöyle bir olayda bir iki yılla kurtulacağını öğrenmiştir hele bunu hic yatırmAzkar barı ailesine kan parası gibi bir ev bir miktar para verin ama insanı şartlarda yaşayacak tatmin edici

110
12
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Ne oldu , Bizim Somalili dindaşımız canımız ciğerimiz gelmiyor mu ? Adam , Somali cumhurbaşkanının oğlu , boru mu ?

55
55
yanıtYanıtla
Ali Yılmaz:

Yavaş ol dine laf atma hatayı herkes yapabilir sanki din suçlu küçümser bir tavır edasıyla dini kavramları hakir görmek bize yakışmaz

yanıt94
yanıt31
İbrahim Demirel:

Macronun çocuğu bu kazayı yapsa geleceğini düşünüyor musun ? Adam en azından oğlunun suçlu olduğunu dile getirip bakanını göndermiş. İslam dini ile sorununuz nedir anlamıyorum. Eğer yaşadığın ülke İslam ile yöneltilmiş olsaydı emin ol daha adaletli bir ülkede yaşıyor olurdun. Bence ismini değiştir.

yanıt76
yanıt39
Fahri Karaburuk:

Sende hardal tanesi kadar şeref varsa oğlunu güvendiğim söyledigin Türk adaletine teslim et. Bu dünyada kaçabilirsiniz ahirette ALLAH ın gazabından nasıl kaçaçaksınız?

38
11
yanıtYanıtla
albatros :

tabi ki güvenin tam olacak. oğlunun bizim ceza sistemimizde ceza almayacağını biliyorsun çünkü...

35
6
yanıtYanıtla
Cevap :

Tabi güvenirsiniz oğlunu kaçırdığı için.

9
1
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Rahat ol biz kaçması için saldiysak şimdide ört bas etmesini biliriz Türkiye de kanunları fakirlere ceza vermek için için rahat olsun

5
0
yanıtYanıtla
süleyman kahraman:

Daha dün Suçu kanıtlanmış papazı tıpış tıpış ABD ye geri verdik.Ya Jo Biden oğlu bu kazayı yapsa ne olurdu?Aile suçlu bulunurdu birde gider oğluna geçmiş olsun ziyaretinde bulunurduk.gecin bunları.Somali c.baskani adammış gerekeni yapmış

1
1
yanıtYanıtla
süleyman kahraman:

Daha dün Suçu kanıtlanmış papazı tıpış tıpış ABD ye geri verdik.ya Jo Biden oğlu bu kazayı yapmış olsaydı ne olurdu.aile suçlu bulunurdu birde gider oğluna geçmiş olsun ziyaretinde bulunurduk.gecin bunları.Somali c.başkanı adammış.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title