Haberler

Sol Partili İlknur Başer'den Nureddin Nebati'ye 'Soğan Cücüğü' Tepkisi: "Sizin Zihniniz, Halkı Değil Şirketleri Zengin Ettirmeye Çalışır"

Güncelleme:

SOL Parti Mersin Milletvekili Adayı İlknur Başer, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Onlar soğan cücüğüyle, biz nükleer santralin yakıtıyla uğraşacağız. Zihin dünyamız bizim böyle çalışıyor” sözlerine tepki gösterdi. Başer, “Siz, 21’inci yüzyılda depremde halka arama-kurtarma gönderemeyen, canlı canlı insanlarımızı ölüme gönderenlersiniz. Sizin zihniniz, emperyalist şirketlere bu ülkeyi talan ettirmeye çalışır. Sizin zihniniz, halkı değil şirketleri zengin ettirmeye çalışır” dedi.

SOL Parti Mersin Milletvekili Adayı İlknur Başer, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Onlar soğan cücüğüyle, biz nükleer santralin yakıtıyla uğraşacağız. Zihin dünyamız bizim böyle çalışıyor" sözlerine tepki gösterdi. Başer, "Siz, 21'inci yüzyılda depremde halka arama-kurtarma gönderemeyen, canlı canlı insanlarımızı ölüme gönderenlersiniz. Sizin zihniniz, emperyalist şirketlere bu ülkeyi talan ettirmeye çalışır. Sizin zihniniz, halkı değil şirketleri zengin ettirmeye çalışır" dedi.

SOL Parti, Çernobil faciasının 37. yıl dönümü nedeniyle yarın Akkuyu Nükleer Santrali'ne dikkat çekmek için "Akkuyu Çernobil olmasın, gönderelim" sloganıyla eylem yapacak.

SOL Parti Mersin Milletvekili Adayı İlknur Başer, eylem öncesinde, AKP Mersin Milletvekili Adayı Nureddin Nebati'nin Akkuyu Nükleer Santrali'ni ziyareti sırasında söylediği sözlere tepki gösterdi. Başer, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Depremde enkaz altında bırakarak; selde, yangında önlem almayarak ölüme sürükledikleri insanlarımızın hesabını vermeyen iktidar, Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki ısrarı ile halka felaket üretiyor. 'Yerli ve milliyiz' diye övünenler, Akkuyu Nükleer Santrali'nin yakıtını Rusya'dan getirip, üretilecek elektriğe alım garantisi vererek bu ülkeyi emperyalist şirketlere talan ettiriyor.

AKP Mersin Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, Akkuyu Nükleer Santrali'ni ziyaret ettiğinde, muhalefete yüklenerek, 'Bu ülke, elektriğiyle, gazıyla, otomobiliyle büyümeye devam edecek. Onlar soğan cücüğüyle, biz nükleer santralin yakıtıyla uğraşacağız. Zihin dünyamız bizim böyle çalışıyor' diyerek saçmalardan seçmelerine devam etti. Siz, 21'inci yüzyılda depremde halka arama-kurtarma gönderemeyen, canlı canlı insanlarımızı ölüme gönderenlersiniz. Sizin zihniniz, emperyalist şirketlere bu ülkeyi talan ettirmeye çalışır. Sizin zihniniz, halkı değil şirketleri zengin ettirmeye çalışır. Sizin zihniniz, bu ülke halkının, Mersinlilerin hayatını yok sayıp kendi cebinizi, kesenizi 'nasıl doldururum'a çalışır.

Çernobil faciasının üzerinden 37 yıl geçti. Çocuklarımızın geleceği için, yaşam için, Çernobil'in 37. yılı olan 26 Nisan'da saat 17: 00'de Kushimato sokakta, 17: 30 da Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda buluşalım diyoruz. Yarın çok geç olmadan haklarımız ve geleceğimiz için örgütlenelim."

Kaynak: ANKA / Güncel

Hazine ve Maliye Bakanı Milletvekili Adayı Nureddin Nebati Milletvekili Sol Parti Mersin Maliye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title