Haberler

Yüksekova'da 2 Günde 31 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da devam eden operasyon kapsamında bugün 16 teröristin daha öldürüldüğünü duyurdu. Dün de aynı bölgede 15 terörist öldürülmüştü.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen hedeflere bugün düzenlenen hava harekatıyla 16 terörist daha etkisiz hale getirildi.

BÖLGEDEN ÇIKAMADILAR!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 3 Kasım 2015 tarihinde Dağlıca bölgesine yapılan hava harekatını müteakip bölgeyi terk etme imkanı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda 15 bölücü terör örgütü mensubunun terörist etkisiz hale getirildiği hatırlatılarak, "Yüksekova'da bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak devam etmekte olan operasyonda 4 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatı ile 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

SİLVAN'DA ÖLÜ SAYISIYI 4'E YÜKSELDİ

Öte yandan Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren Silvan İlçesi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Dün gece de mahallelerden silah ve patlama sesleri duyuldu.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçen Salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, PKK'lı teröristlerin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çatışma çıktı. Diyarbakır Valiliği, çatışmalarda PKK'lı Müslüm Tayyar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Tayyar'ın, 'cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından arındığı belirtildi. Silvan'da dünkü çatışmalarda 20 yaşındaki Sertip Polat da öldü. Güvenlik güçleri Polat ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ÇATIŞMANIN ORTASINDA KALDI

Çatışmaların sürdüğü mahallelerde dün akşam yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, silahla vuruldu. Gezici'nin vurulduğunu gören halası 55 yaşındaki İsmet Gezici de gittiği olay yerinde çatışmanın ortasında kalarak silahla yaralandı. Yaralı Engin Gezici ile halası İsmet Gezici, Silvan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Engin Gezici ile İsmet Gezici hayatlarını kaybetti.

2 POLİS YARALI

Silvan'ın Azizoğlu Caddesi üzerinde dün çıkan çatışmalar sırasında da 1 komiser yardımcısı ile 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler hastanede tedavi altına alındı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde dün gece de silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalar sırasında sokağa çıkma yasağının bulunmadığı Cami Mahallesi Diyarbakır Caddesi'ndeki bir eve dün gece roketatar isabet etti. Apartmanın 3'üncü katındaki dairenin mutfak bölümüne isabet eden roketatar hasara neden olurken, şans eseri yaralanan olmadı. Polis ekipleri roketatarın isabet ettiği evde incelemelerde bulunup, roketatarın parçalarını incelemek üzere aldı.

ŞIRNAK'TA 10 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 10 terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Kentte son iki yıl içerisinde 999 teröristin teslim olduğu bildirildi.

Şırnak Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 10 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu. Valilik, 21 Mart 2013 ile 04 Kasım 2015 tarihleri arasında Şırnak merkez ve ilçelerinde örgütten kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan teröristlerin sayısının 999'a ulaştığını da bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Yüksekova Hakkari Silvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (226)

BATMANLI:

yalan medya heppinız yalancsınız pkk sonu gelmemiş bır roman dır sonu gelmez er yada gec bu mucadeleyı kazanacaz

9
66
yanıtYanıtla
zaza:

türkün gücünü göreceksin

yanıt8
yanıt2
zaza:

batmanlı salak pkk sizleri kullanıyor. pkk bir marksiz ve komonist ve atayist bir örgütür. sende azıcık yürek varsa sende git dağa üçgün sonra seninde leşin gelir. türkün gücünü herkes görecek.

yanıt6
yanıt1
urfa:

Allah yardımcısı olsun Kürtlerin pkk nin

14
57
yanıtYanıtla
Kes lan:

Allah ın adını bari azına alma katil

yanıt12
yanıt3
DOBRA:

ALLAH KÜRTLERİ PKK NIN ŞERRİNDEN KORUSUN

yanıt1
yanıt1
OPERASYONLARA DEVAM:

KAHROLSUN PKK VE YANDAŞLARI. . .

61
9
yanıtYanıtla
Çok sürmez:

Yakında bitecek tüm operasyonlar. Pat diye kesseler laf olur. Biraz daha sürer. Çünkü akp iktidar. Kaosa gerek kalmadı. Çözüm süreci yakında başlayacak.

yanıt0
yanıt1
HAKKARI YÜKSEKOVALI:

hep ayni yalan haberler. . . . .

9
60
yanıtYanıtla
özgür:

yalllannnnnnnnnnnn pkkkk her yıl sayısını ve gücünü katlıyoor tek yol uzlaşmak

6
61
yanıtYanıtla
Tüm 226 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title