Haberler

Sivil Savunma Gününde Gerçekleştirilen Tatbikat Nefes Kesti

Güncelleme:

Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında Sağlık Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikat, nefesleri kesti

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında Sağlık Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikat, nefesleri kesti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta itfaiye erlerinin performansı alkış aldı.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan konuşmalarla başlayan programda Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, afet yönetim ve sivil savunma sisteminin başarılı olabilmesi için yalnızca kamu kurum ve kuruluşların çaba ve çalışmalarının yeterli olmayacağını, afet yönetiminin bütün süreçlerine toplumun katılımının sağlanması gerektiğini belirtti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, hayat içerisinde doğal afetlerin yanı sıra trafik kazası ve yangın gibi felaketlerle de karşı karşıya kalındığını aktardı.

Hiç beklenmedik bir zamanda bazen başkalarının hatasından dolayı insanların ölebildiğini söyleyen Aktaş, bu gibi olaylar olmadan önce ve olduktan sonra alınabilecek önlemler olduğunu söyledi.

2011 yılına oranla 2012 yılında yangın olaylarında azalma olduğuna dikkat çeken Aktaş, itfaiye teşkilatının olaylara zamanında müdahalesinden bahsetti. Aktaş ayrıca teşkilata yapılan yatırımlardan da söz etti.

Kaymakam Aziz İnci de Türkiye'nin sel, heyelan, deprem konusunda ciddi afetlere maruz kalan bir ülke olduğunu dile getirdi.

Bunun yanı sıra insan kaynaklı felaketlerin de yaşandığına dikkat çeken İnci, "Afetlerde nasıl davranacağımıza ilişkin bilinç eksikliğimiz var. Müdahale konusunda yeterli bilgimiz yok. Basit bir müdahalenin insan hayatını kurtardığını biliyoruz. Bu konuda yeni nesle uygulamalı eğitim vermeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından okul bahçesinde İnegöl İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan tatbikat sunumu gerçekleştirildi. Tatbikatı öğrenciler ve protokol üyeleri ilgiyle izledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sivil Savunma Günü Mustafa Yıldırım Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title