Haberler

Siverek'e Fakülte Kuruluyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Harran Üniversitesi bünyesinde "Uygulamalı Bilimler Fakültesi" kurulacağı bildirildi.

Harran Üniversitesi Senatosu aldığı ' Siverek'e Uygulamalı Bilimler Fakültesi kararı' Yüksek Öğretim Kurulunca uygun görüldü.

''YÖK TEKLİFİMİZİ KABUL ETTİ''

Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, "Üniversitemiz almış olduğu karar doğrultusunda, Siverek ilçemize kurmayı düşündüğümüz Uygulamalı Bilimler Fakültesi için YÖK' e yapmış olduğumuz teklif kabul edilmiştir.

''SİVEREK HALKI FAKÜLTEYE SAHİP ÇIKACAK''

Siverek ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Sivereklilerin çabası, özellikle bina başta olmak üzere alt yapı sorunları çözmeleri bunda etken olmuştur. Harran Üniversitesi olarak 2007 yılından beri ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına büyük önem vermiş, bu okullarımızın bina, yurt problemlerini büyük ölçüde çözmüş bulunmaktayız. Tabi bir üniversitenin bir ilçeye girmesi o ilçenin gelişmesi noktasında önemli yer tutmaktadır. Eminim Siverek halkıda fakültesine sahip çıkacak ve fakültenin gelişmesi noktasında gayret sarf edecektir.

Emeği geçen, başta Kasım Gülpınar olmak üzere Sayın Vekillerimize, üniversitemiz senato üyelerine, Siverek halkına, belediye başkanlığı ve kaymakamlığa teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Siverek Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title