Haberler

Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu Dualar ile Anıldı

Büyük Birlik Partisi merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına Sivas'ta anma programı düzenlendi.

Büyük Birlik Partisi merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına Sivas'ta anma programı düzenlendi.

Sanatçı Bedirhan Gökçe'nin sunumuyla 4 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda daha sonra helikopter kazasında hayatını kaybedenlerin anısına slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi. Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Muhsin beyin eseri var. Eseri Haktan ayrılmamak ve haksızlık yapmamaktır. Muhsin bey bu ülkeyi ve insanını sevdi. Hakkı söyledi, haksızlık karşısında susmadı. Zulmü alkışlamadı, zalimi sevmedi. Muhsin bey benim arkadaşımdı. Kendisini ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum, mekanları cennet olsun" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, "Biz hiçbir zaman bir kan davası peşinde olmadık ve olmayacağız. Çünkü Allah'ın resulü son veda hutbesinde biz veda ederken, insanlığa veda ederken kan davasını intikamı ayakların altına aldığını veda hutbesinde belirtmiş. Bir kan davası peşinde değiliz ama şehitlerimizin şahadet sebeplerini öğrenmekte bunun açığa çıkmasını sağlamak noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bunun peşinde olacağız. Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları öldürüldü düşüncesi oluşturan kanaati oluşturan şüpheler giderilmeden şüpheler kaldırılmadan nedir bunlar kurtuldu geliyor bilgisi, bildirilen yerlerin aranmaması bu benim iddiam değil bu benim yorumum değil sokaktaki bir insanın yorumu değil açınız meclis tutanaklarına bakınız" dedi.

Destici, ayrıca bazı şüphelerin giderilmesi gerektiğini ve yüzde bir bile olsa kaza olma ihtimalide olduğunu vurguladı.

Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın oğlu Furkan Yancı ise, "Babamın, Erhan, İsmail ve Murat ağabeyimin şehit edildikleri suikastın aydınlatılması için elimden gelen ne var ise yapacağım. Türlü davalarda tutuklamalar, yargılamalar olurken bizim davamızda iğne yerinden oynamıyor. Açık bir şekilde ortada olan cihazların çalınması, radar görüntüleri, otopsi raporları ve dahası varken nasıl oluyor da hala el ile tutulur bir fikir verilemiyor. Kurumların veya şahısların birbirinden sakladıkları konular milletin canını hayli fazla yakmaktadır. Neden gözardı ediyorlar" dedi.

Programın sonunda helikopter kazasından hayatını kaybedenlerin yakınlarına plaket verildi. İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş adına plaketi oğlu Tuluğan Güneş aldı. Program yapılan dua ile sona erdi. Programa Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu'da katıldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Muhsin Yazıcıoğlu Bedirhan Gökçe Sivas Politika Güncel Haberler

title