Haberler

Sivas'ta Kar 164 Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı

Sivas'ta Dün Sabahtan İtibaren Etkili Olan ve Gece Boyunca Süren Kar Yağışı Kent Merkezinin Karla Kaplanmasına Neden Oldu.

Sivas'ta dün sabahtan itibaren etkili olan ve gece boyunca süren kar yağışı kent merkezinin karla kaplanmasına neden oldu. Kar kalınlığının 10 santimetreye yükseldiği şehir merkezinde kartpostallık manzarlar oluştu. Yağış nedeni ile şehirde 164 köy yolu ise ulaşıma kapandı.

Dünden itibaren il merkezi ve ilçeleri etkisi altına alan kar yağışı gece sboyunca da aralaıklarla devam etti. Kar kalınlığının 10 santimi geçtiği görülürken, gece boyunca belediye ekipleri şehir merkezinde kar temizliği yaptı. Kar yağışı zaman zaman ulaşımda da aksalamalara neden oldu. Özellikle TIR ve benzeri yüksek tonajlı araçların kayması neticesinde şehirlerarası ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Hafik İlçesi Durulmuş köyü yakınlarında yolda kayarak makaslayan bir TIR nedeni ile Sivas-Erzincan karayolu ulaşımı bir süre yapılamadı. Kar yağışı nedeni ile Divriği-Arapkir, Şarkışla-Pınarbaşı ilçe yolları ile Mursal il yolu ayrımı, Karaçayır-Kurtlapa beldeleri, Yıldızeli Çırçır Beldesi, Şarkışla-altınyayla yol ayrımı da ulaşıma kapandı. Kar yağışı özellikle köylerde hayatı felç etti. Yağış nedeni ile il merkezi ve ilçelerde toplam 164 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma başlattı. Yağış nedeni ile enerji nakil ve iletişim hatlarının da zararg örmesi sonucu 22 köye elektrik verilemezken, 35 köyle de telefon bağlantısı kesildi.

KARTPOSTALLIK MANZARALAR

Kar yağışı özellikle uluşım konusunda sıkıntı yaşatırken, uzun zaman sonra etkili olan yağış meraklılarını sevindirdi. Geceden itibaren kar meraklıları kardan adam yapıp kartopu oynayarak kışın tadını çıkardı. Hafta sonuna denk gelen kar yağışı tatilde olan öğrencileri de sevindirdi. Sabah saatlerinden itibaren park ve bahçelere koşuşan öğrenciler bol bol kartopu oynayarak ve kardan adam yaparak eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title