Haberler

Sivas Sendikacıdan Eyleme Destek Verilmemesine Tepki

Sendikacıdan eyleme destek verilmemesine tepkiHüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışırken fabrikanın kapatılmasıyla işsiz kalan işçiler 'kayyum' atanması için başlattıkları eylemi sürdürdü.

Sendikacıdan eyleme destek verilmemesine tepki

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)- SİVAS Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışırken fabrikanın kapatılmasıyla işsiz kalan işçiler 'kayyum' atanması için başlattıkları eylemi sürdürdü. Ancak yeterli katılım sağlanamadığı için eylem bugün kısa sürdü. Sendika temsilcisi eyleme gelmeyenleri sert sözlerle eleştirdi.

SİDEMİR'de çalışan yaklaşık 650 işçiye fabrikalarının kapatılması nedeniyle 4 ay önce çıkış verildi. Fabrikalarına kayyum atanmasını isteyen ve bunun için dün eylem başlatan işçiler bugün de kent meydanında toplandı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, meydanda yalnızca 50 kişilik bir grup toplandı. Eylem bunun üzerine kısa sürede sona erdi. Buradaki işçiler adına açıklama yapan Çelik-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Yılmaz Çetin, "Şu anda elim ayağım titriyor. Sivas'ta ve özellikle Demir Çelik'te sendikacılık yapmak gerçekten çok zor. Uyuyan Sivas halkını uyandıralım. Biz bu eylemleri Sivas'tan giden kurumları dile getirmek için başlattık. Bizim için öncelik demir çelikti. Ama olmuyor, şu anda karşınızda yenilen bir sendikacı görüyorsunuz. Kendimi zor tutuyorum. Yazıklar olsun, 650 kişinin hakkını arayan burada 50 kişiymiş. Gelmeyen arkadaşlara yazıklar olsun. Demek ki herkes halinden memnun. Sivas halkına da yazıklar olsun, milletvekillerine de yazıklar olsun Sayın Cumhurbaşkanım vekillerin Sivas'ta çalışmıyor" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demir Çelik Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title