Haberler

"Sivas'I Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız"

Güncelleme:

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Sivas katliamının yıldönümü dolayısıyla 1 Temmuz 2013 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Bundan tam 20 yıl önce 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Madımak Oteli'nde 35 aydınımızın hayatını yitirdiği katliamı unutmadık, unutturmayacağız.

Ne yazık ki 20 yıl önce 35 aydınımızı yakarak öldüren zihniyet bugün de işbaşında... Bugün de her türlü farklı düşünceye, farklı kültür ve inançlara karşı tahammülsüz, yakıp yok etmek isteyen gerici ve faşist zihniyet kendini Taksim Gezi Parkı'na yönelik saldırılarda, Reyhanlı katliamında ölen insanlar üzerinden mezhep ayrımcılığı yapmakta, ülkede yaşayanları etnik kimlikleri, inançları, yaşam tarzları üzerinden "siz" "biz" diye bölmekte gösteriyor.

Sivas katliamını Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasiye, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olarak gören TMMOB, faşizme ve gericiliğe karşı Türkiye'nin aydınlık yüzünü savunmaya devam edecektir.

Sivas katliamını unutturmak isteyenlere inat; o gün yanan o aydınlık yüzlerin ışığını söndürmeye, emekçi sınıfların yeni bir dünya kurma yolundaki umutlarını yok etmeye çalışanlara inat TMMOB her 2 Temmuz'da olduğu gibi bu yıl da dost örgütlerle birlikte omuz omuza duracak, alanlardan "Başka Bir Yaşam, Başka Bir Türkiye, Başka Bir Dünya" özlemini dile getirecektir.

Mehmet Soğancı

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Soğancı Türkiye Taksim Sivas Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title