Haberler

Sivas Fen Lisesi'nde Yangın Tatbikatı

Fen Lisesi'nde yangın tatbikatı Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri, Kardeşler TOKİ mevkiindeki Fen Lisesi'nde yangın tatbikatı düzenledi.

Fen Lisesi'nde yangın tatbikatı

Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri, Kardeşler TOKİ mevkiindeki Fen Lisesi'nde yangın tatbikatı düzenledi.

Sivas Fen Lisesi öğrencilerine İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Memuru Ömer Çakmak tarafından okulun konferans salonunda yangın konusunda eğitim verildi. Çakmak, öğrencilere yangın sırasında neler yapılması gerektiği, yangına ilk müdahale, ev yangınları, tüp gaz patlaması yangınları ve yangın söndürme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Ardından okulda çıkabilecek olası bir yangına karşı tatbikat yapıldı.

Senaryo gerereği okulda yangın çıktı. Çalan siren ile yangın merdivenlerinden okulu tahliye eden öğrenciler daha sonra bahçede toplandı. İftaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından okul bahçesinde sıvı yanıcı madde yangınının söndürülmesi tatbikatı yapıldı. İtfaiye ekipleri tarafından uygulamalı olarak gösterildikten sonra alev alan mutfak tüpü okul öğretmenleri tarfından söndürüldü. Tatbikatı izleyen öğrenciler bu anları cep telefonu ile görüntüledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Çakmak Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title